Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Victoria Falls & NP Chobe & delta Okavanga (predĺženie)

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300642
Cena od: 5 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

01.06.2024 7 dní 6 639 € +0 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 7 dní 6 759 € +0 € odlet: Praha letecká
01.11.2024 7 dní First Minute 5 299 € +0 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: KAPSKÉ MESTO – VICTORIA FALLS
Na konci zájazdu do JAR (400 alebo 405) ranný / dopoludňajší prelet do Victoria Falls (priamo alebo cez Johannesburg). Po prílete privítanie zástupcom partnerskej CK, transfer do hotela, ubytovanie, voľný program. Podvečer výpravná plavba po rieke Zambezi. V zlatej farbe zapadajúceho slnka a s drinkom niečoho tvrdšieho v ruke sa plne oddáme pozorovaniu divokej zveri. Nocľah vo Victoria Falls.

2: VIKTORIINE VODOPÁDY
Doobedie je možné spestriť absolvovaním niektorej z fakultatívnych aktivít či relaxáciou pri hotelovom bazéne. Pred obedom sa vydajte k vodopádom - z hotela pár minút lenivej chôdze. Večer odporúčame tradičnú večeru Boma s kulisou domorodých bubeníkov (fakultatívne). Nocľah vo Victoria Falls.

3: NP CHOBE
Transfer do NP Chobe v Botswane, v ktorom žije najväčšie stádo slonov v Afrike, a ktorý vyniká špičkovými podmienkami pre pozorovanie zveri na oboch brehoch rieky Chobe. Popoludní nasleduje safari v terénnom vozidle či člne. Ubytovanie v hoteli Chobe Game Lodge, ktorý sa nachádza v divočine približne 20 km východne od sútoku riek Chobe a Zambezi.

4: NP CHOBE
Pobyt v NP Chobe s ranným i popoludňajším safari. Časové úseky medzi jednotlivými safari možno spestriť pešou prechádzkou do buše s rangerom či relaxáciou pri hotelovom bazéne. Nocľah v Chobe Game Lodge.

5: DELTA OKAVANGO – MOREMI GAME RESERVE
Letecký transfer (lietadlami Cessna) do delty rieky Okavango a legendárnej rezervácie Moremi. Táto oblasť Botswany sa považuje za to najlepšie, čo čierny kontinent ponúka. 16 tisíc km2 mokradí, buše, lagún a ostrovčekov ponúka optimálne podmienky k životu stovkám vtáčích druhov, africkým predátorom či stádu byvolov a slonov. Safari v terénnych vozoch a tradičných dlabaných kanoe. Nocľah v Camp Okavango.

6: DELTA OKAVANGO
Pobyt v Delta Okavango formou All Inclusive. Pobyt možno opäť spestriť odpočinkom pri bazéne, pešou výpravou do buše s rangerom či rybolovom. Nocľah v Camp Okavango.

7: OKAVANGO – JOHANNESBURG
Letecký transfer do Kasane alebo Maun a odlet do Johannesburgu.

POZNÁMKY:

Program je možné absolvovať i samostatne, bez nutnosti pripojenia k zájazdu do JAR. Ceny na vyžiadanie v CK. Program je taktiež možné modifikovať a rozšíriť.
Očkovanie a lekár: odporúčame prevenciu proti malárii. Žiadne očkovanie nie je povinné. Žltá zimnica v Zimbabwe a Botswane nie je!
Mena a platenie: po viac ako 10 rokoch Zimbabwe zrušilo systém viacerých mien a Zimbabwský dolár RTGS sa znovu stal jedinou oficiálnou menou. V praxi to znamená: USD dolármi (iba v hotovosti) je možné hradiť množstvo aktivít a sú tiež akceptované predajcami na trhoviskách a v obchodoch so suvenírmi oficiálne obchody/markety ako Pick&Pay alebo Checkers a všetky reštaurácie akceptujú platby v hotovosti iba v RTGS, ktoré získate v banke alebo vyberiete z bankomatu úhrady platobnými kartami (VISA, Mastercard) sú v Zimbabwe akceptované (prakticky všade), sú bezproblémové a bezpečné
Bezpečnosť: navzdory komplikovanej vnútropolitickej situácii po páde diktátora Roberta Mugabeho sú Viktóriine vodopády, napokon ako celé Zimbabwe, úplne bezpečné.

FAKULTATÍVNE VÝLETY:
WALKING WITH LIONS: prechádzka s mladými levmi v doprovode rangera. Raňajky zahrnuté v cene. Začína sa okolo cca 05:30 hodiny ráno. Cena: 179,- EUR/osoba.
BOMA DINNER: tradičná večera formoui bufetu s kulisou domorodých bubeníkov (okrem nápojov). Cena: 60,- EUR/osoba.
HELICOPTER FLIGHT: prelet vo vrtuľníku nad Viktóriinými vodopádmi. Cena: 179,- EUR/osoba (12 - 13 min) alebo 259,- EUR/osoba (25 min).

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Kapské Mesto – Victoria Falls – Johannesburg
letiskové poplatky
transfery vrátane leteckých do Delty Okavanga
2 x nocľah v Ilala Lodge 4* vo Victoaria Falls s raňajkami
plavba po rieke Zambezi pri západe slnka
2 x nocľah v Chobe Game Lodge 4* (plná penzia & 2 x denné safari 4x4)
2 x nocľah v Camp Okavango 4* (plná penzia & 2 x denné safari 4x4)

Cena nezahrnuje:
vízum do Zimbabwe - 30,- USD/osoba (platí sa na mieste)
vstup do NP Victoria Falls 30,- USD/osoba
fakultatívne výlety
prepitné pre rangera na safari (10-15,- USD/osoba/deň)
služby sprievodcu CK
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking