Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Okruh Saudskou Arábiou

Destinácia: Saudská Arábia
Kód zájazdu: 1301387
Cena od: 3 199 €
Príplatky od: 301 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

10.11.2024 9 dní First Minute 3 199 € +301 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
odbavenie na letisku 3 hodiny pred odletom a let do Jeddah.

2: PRÍLET DO JEDDAH
Prílet do mesta Jeddah, transfer a check-in v hoteli. Poobede prehliadka mesta. Navštívite niektoré zo starých osmanských domov, ktoré sú väčšinou postavené z koralov a vystužené drevenými trámami, ktoré križujú vnútorné steny. Najkrásnejší a najznámejší je Baashenand charbatly a Nasif House, postavený v roku 1850 známou rodinou Nasifov, jednou z najvplyvnejších obchodných rodín v histórii Jeddahu. V 19. a na začiatku 20. storočia bol dom jednou z najdôležitejších budov v Jeddahu. Práve tu strávil kráľ Abdul Aziz svoju prvú noc v Jeddah ako hosť Mohammeda Nasifa potom, čo viedol svoju víťaznú armádu do hlavného mesta západnej provincie. Ďalej pokračujete do Corniche v Jeddahu (hlavná pobrežná promenáda), hlavná atrakcia, ktorá pôsobí ako múzeum pod šírim nebom s radou moderných sôch a ako spoločenské miesto zhromaždení pre miestnych obyvateľov. Potom navštívite Altaybat Int´l City for Science and Knowledge, známe tiež ako Abdul Rauf Khalil Art Museum, veľmi krásne múzeum, v ktorom je umiestnená nekonečná zbierka umeleckých, etnografických a archeologických artefaktov. Návrat do hotela, nocľah.

3: JEDDAH - AL ULA
Po raňajkách transfer na letisko, prelet do Al Ula, transfer do Vášho hotela, check-in. Al Ula je známe svojím dobrým príkladom starovekej arabskej architektúry. Dnes poobede navštívite staré hlinené domy, Leviu hrobku (Lion Tombs) a uvidíte nádherný kultový Elephant Rock. Celý tento región bol svedkom histórie z doby Lawrence z Arábie. Návrat do hotela, nocľah.

4: AL ULA - MADAIN SALEH
Raňajky, výlet do archeologického náleziska Madain Saleh, známeho ako "Al Hijr", v staroveku známe zastávkou na veľmi prosperujúcej obchodnej ceste. Mestá prekvitali na rozľahlej oblasti, ktorá je teraz úplne izolovaná a zahŕňa 2 000 metrov štvorcových relikvií a hrobiek. Navštívte Nabatean Well, Qasr Al Bint, Diwan Tomb a Al Farid Palace. Pokračujete do Wadi Al Ula, ktorá je bránou do Madain Saleh a ktorá je známa svojimi levími hrobkami (Lion Tombs) Lihyanitu - predchodcovia Natateans (100 až 500 p. n. l.). Návrat do hotela, nocľah.

5: AL ULA – TAYMA - HAIL - JUBBAH
Ráno cesta do Hail cez Tayma, kde uvidíte Haddaj Water Well, Al Hamra Palace a Radham Fort. Potom navštívite Jubbah, kde uvidíte nádherné skalné rezby a petroglyfy zobrazujúce ťavy, levy a ďalšiu divokú zver, ktoré sa vyskytovali v tomto regióne tisícročia, potom späť do Hail, ubytovanie, nocľah.

6: HAIL – AL-KASIM
V doobedňajších hodinách si prezrieme pevnosti Orif a Qishla Forts "zvonka", potom prejazd a návšteva Oyoon Al Jawa Mosawgef Souq a veže Shenana, návrat do hotela, nocľah.

7: AL USHAIQER - SHARGA - RIJAD
Raňajky, odchod do Rijadu. Cestou sa zastavíte v Ushaiquer, v malej dedinke ležiacej asi 200 km severozápadne od Rijádu. Táto dedinka je jedným z najstarších miest v saudskej oblasti Najd a bola hlavným miestom zastavení pútnikov prichádzajúcich z Kuvajtu, Iraku a Iránu. Historická dedina Ushaiqer bola obnovená, aby si zachovala svoje dedičstvo a nájdete tam múzeum, kde si môžete pozrieť rôzne pamiatky a pozostatky z dediny. Pokračujete do Shagra, kde navštívite staré múry, ktoré boli použité na ochranu mesta pred útoky. Múry boli postavené začiatkom 18.storočia a používali sa až do polovice 20. storočia. Pokračujete do Rijádu, ubytovanie, nocľah.

8: RIJÁD
Raňajky, celodenná prehliadka hlavné mesta Rijád, návšteva Diryyah, jedného z najdôležitejších miest, kde začala história dynastie Al Saud. Prejdete sa starým mestom a uvidíte jeho ruiny vrátane paláca, domu a trhoviska. Pokračujete do pevnosti Musmak, ktorá bola postavená za vlády Abdullaha bin Rashida v roku 1895. Potom preskúmate Dira Souq. Ďalšj navštívite Národné múzeum, symbol arabského dedičstva a úcty k Islamu. Táto národná pamiatka je zložená z ôsmich galérií, ktoré rozprávajú celý príbeh arabskej histórie - od vzniku vesmíru po našu modernú éru. Pokračujte návštevou paláca Murabba, jedného z najvýznamnejších palácov postaveného kráľom Abdulazizem v roku 1937. Bol postavený pre ubytovanie jeho rodiny a pozostával z niekoľkých menších palácov, služobných budov a kráľovského Diwanu. Palác bol tiež postavený v miestnom tradičnom Najidskom štýle iba za použitia miestnych stavebných materiálov. Tranfer na letisko.

9: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Odlet a prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: nutný biometrický pas, v ktorom nesmie byť pečiatka z izraelských hraničných prechodov.
Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestne prelety a ich letiskové poplatky
7 x nocľah v hoteloch 3* s raňajkami
všetky transfery, prehliadky a vstupy podľa programu
služby miestneho sprievodcu
služby sprievodcu CK (min. 10 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 249,- EUR
vízum do Saudskej Arábie
fakultatívne výlety a vstupy (vstupné do skalného mesta v Al Ula)
bakšišné, prepistné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking