Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Veľký okruh Havajskými ostrovmi

Destinácia: Havaj (USA)
Kód zájazdu: 1325184
Cena od: 4 599 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

07.11.2024 15 dní First Minute 4 599 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy (Viedne) do Honolulu. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

2: OAHU - PEARL HARBOR
Ráno výlet do prístavu Pearl Harbor s pamätníkom legendárneho krížnika Arizona, stále živej pripomienky napadnutia USA Japonskom na začiatku II. svetovej vojny. Nasleduje prehliadka Honolulu a Waikiki Beach, nocľah.

3: OAHU: OKRUH OSTROVOM
Ráno podnikneme výlet ku kráteru Diamond Head a vystúpime na jeho vrchol (stredne náročné) s nádhernými výhľadmi na mesto a jeho okolie. Potom vyrazíme na cestu pozdĺž pobrežia ostrova. Navštívime Blowing Hole s explóziami morskej vody v skalných dutinách, pláž Ehukai, unikátnu vyhliadku Nu'uanu Pali a nakoniec aj rozľahlú Sunset Beach, považovanú kvôli mohutným vlnám za skutočný raj všetkých surfistov. Pochopiteľne sa zastavíme aj na jedlo v niektorej z mnohých fariem s krevetami. Budete prekvapení, koľko tvárí Oahu ponúka. Nocľah na Oahu.

4: OSTROV KAUAI
Transfer na letisko v Honolulu, prelet na ostrov Kauai. Presun do hotela, ubytovanie. Nasleduje voľný program na pláži a relaxácia, prípade peší prieskum okolia rezortu. Nocľah na ostrove Kauai.

5: KAUAI: WAIMEA CANYON
Putovanie úchvatnou prírodou ostrova, ktorý charakterizujú strmé útesy s kobercami dažďových pralesov, dramatické pobrežie a široké pláže. Nevšedný zážitok prinesie návšteva gigantickej strže Waimea Canyon (výška 900 m, dĺžka 16 km), právom prezývaná Veľký kaňon Pacifiku a tiež zastávka pri prekrásnej vyhliadke v štátnom parku Kokee. Nocľah na Kauai.

6: KAUAI: KALALAU
Dnes vyrazíme na sever do štátneho parku Haeana, odkiaľ podnikneme nenáročný peší výlet Kalalau Trail po jednej z najmalebnejších častí ostrova. Scenérie dažďového pralesa s výhľadmi na oceán pozdĺž chodníka sú doslova omračujúce. Po zvyšok dňa možnosť vychutnať si tento skvost čarujúcej prírody z kabíny vrtuľníka. Nocľah na Kauai.

7: OSTROV BIG ISLAND
Transfer na letisko a prelet na najväčší ostrov havajského súostrovia Big Island. Presun do hotela, ubytovanie, osobné voľno. Nocľah na Big Island.

8: BIG ISLAND: MAUNA KEA
Pobyt pri mori si môžeme spestriť výletom na vrchol najvyššej hory Havajských ostrovov - sopku Mauna Kea (4.205 m), prípadne vyčkať do západu slnka (fakultatívne). Mimochodom, keby sa Mauna Kea vynorila nad hladinu oceánu, bola by s výškou 10 km suverénne najvyššou horou sveta. Nocľah na Big Island.

9: BIG ISLAND: OKRUH OSTROVOM
Celodenné putovanie ostrovom poskytne príležitosti na vznik unikátnych fotografií tropickej prírody a sopečných formácií ostrova. Navštívime NP Volcanoes, kde sopečná činnosť zďaleka neutíchla. Ak čas dovolí, urobíme si krátku zastávku v dedine Pu'uhonua Honaunau na brehu Pacifiku alebo prípadne deň zavŕšime výpravným letom helikoptérou nad činnými vulkánmi Kilauea! Nocľah na ostrove Big Island.

10: OSTROV MAUI
Doobeda transfer na letisko, prelet na ostrov Maui, ubytovanie, voľný program, prípadne návšteva sopečnej rezervácie Iao Valley. Nocľah na ostrove Maui.

11: MAUI: NP HALEAKALA - LAHAINA
Dnes podnikneme výlet do vysokohorskej rezervácie Haleakala. Odporúčame vyraziť skoro ráno, aby sme zastihli vrchol ešte pred svitaním. Pohľad na vychádzajúce slnko a temné sopečné kužele hladené mäkkým ranným svetlom patria k zážitkom na celý život. Cestou späť návšteva pôvabnej Lahaina s množstvom historických budov. Nocľah na Maui.

12: MAUI: HANA
Do mesta Hana sa vydáme preslávenou „heavenly“, kľukatou cestou lemovanou kvitnúcou tropickou vegetáciou, vodopádmi a dramatickým pobrežím oblasti polostrova Keanae. V rezervácii Waiana-panapa sa vykúpeme na pláži s čiernym pieskom a prejdeme po lávových útesoch s jaskyňami a skalným oblúkom. K tomu pridajme prejazd lávovými svahmi Haleakala s vyhliadkami na oceán, miestne špeciality či banánový chlieb a o deň „na ktorý sa nezabúda“ je postarané.

13: MAUI: OCEÁN A RELAXÁCIA
Voľný program pri oceáne, prípadne výlet na niektorú z romantických pláží ostrova, lekcia surfovania, plavba či tradičná havajská večera Luau. Nocľah.

14: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Transfer na letisko a odlet.

15: CESTA DO PRAHY (VIEDNE)
Prestup na letisku na západnom pobreží USA a odlet do Európy a Prahy (Viedne).

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámky:
Minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.
Hlavná batožina môže byť v rámci preletu medzi jednotlivými ostrovmi spoplatnená čiastkou 10,- až 30,- USD.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
13 x nocľah kategórie 3*
doprava autami/mikrobusmi (iba)
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu ESO travel (minimálne 10 osôb)
vstup na pamätník krížnika Arizona v Pearl Harbor

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR/osoba
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie a prepitné
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking