Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Jeseníky

Destinácia: Česká republika, Moravskosliezsky kraj, Bruntál
Kód zájazdu: 1327929
Cena od: 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.06.2024 4 dni First Minute 299 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:

4-dňový autokarový zájazd


1. deň:

Odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Prehliadka hradu Sovinec, kde sa natáčali zábery filmu Juraja Jakubiska Báthory. Peší prechod z obce Rešov cez prírodnú pamiatku Rešovské vodopády okolo Sovích skál do obce Skály. Autobusový presun do malebnej obce Ruda u Tvrdkova, krátka precházka na Křížový vrch s prekrásnou neskoro barokovou krížovou cestou s vrcholovou kalváriou naozaj vysokej socharskej kvality. Z vrcholu Křížového vrchu je prekrásny výhľad na celú Hanú, Hanušovickú vrchovinu, prírodný park Sovinecko a časť Jeseníkov. 

2. deň:

Po raňajkách príchod na Ovčárnu odkiaľ sa pešo presunieme na najvyššiu horu Jeseníkov - Praděd. Podľa záujmu je možnosť sa vyviezť výťahom na vysielač a pokochať sa úžasným výhľadom. Okolo vodopádov Bílej Opavy pokračujeme prírodnou scenériou do Karlovy Studánky. Presun do Rýmařova. Zaujímavá prehliadka expozície Hedva Český brokát z 19. storočia nám priblíži históriu kravatárskeho a brokátového výrobného závodu. Práve v Rýmařově sa vyrábajú látky, ktoré sa používajú na starých zámkoch pri rekonštrukciách historických látkových tapiet a poťahov nábytku. Navšivime miestny kostol Navštívenia Panny Marie, nazvaného "v Lipkách" vyzdobeného nádhernou freskovou výmaľbou.


3. deň:

Doobeda navštívime zámok v Bruntále. Tento zámok sa snaží už dlhodobo získať naspäť do správy Řád německých rytířů.  Užijeme si krátku precházku krížovou cestou k pútnemu kostoluna na bývalú sopku Uhlířský vrch. Navštívime Kosárnu, kde sa od roku 1725 vyrábali kosy, dráty a iné poľnohospodárske náradie. Dnes tu sídli pobočka bruntálskeho múzea Kosárna Velké Karlovice. Na ceste zpäť sa zastíme v Karlově Studánce. Aj tieto prekrásne kúpele se snažia získať Němečtí rytíři preto sa stále jedná o štátny podnik. 


4. deň:

Navšívime Dom Marie Kodovské - miestnej naivnej maliarky a poetky, ktorá za minulého režimu pracovala ako robotníčka. Tvoriť začala už vo veľmi zrelom veku, maľovala vo svojom dome fresky piamo na zeď. Peši budeme pokračovať na Rabštejn - skalný útvar a zrúcaninu hradu s krásnymi výhľadmi, je to taktiež  najslávnejšie horolezecké terény na Morave. Z Bedřichova odchom autobusom do Bratislavy.


Ubytovanie:

3x ubytovanie v hoteli 3*


Stravovanie:
3x raňajky


Doprava:

Autokarová


Poznámka:

Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:

Dopravu luxusným autokarom. 3x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK SATUR.


Celková cena nezahŕňa:

Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.







Bruntál

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking