Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Exkluzívny 8-dňový zájazd Dánsko - Nórsko - Švédsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1330248
Cena od: 799 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.06.2024 8 dní First Minute 799 € +0 € autobusová
15.07.2024 8 dní First Minute 799 € +0 € autobusová
30.08.2024 8 dní First Minute 799 € +0 € autobusová
16.09.2024 8 dní First Minute 799 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Zažite s nami nezabudnuteľný zážitok, plný spoznávania a prehliadok najkrajších pamiatok severských krajín. Exkluzívny 8-dňový zájazd Dánsko - Nórsko - Švédsko pre 1 osobu vrátane ubytovania v hoteloch s vlastným sociálnym zariadením, raňajkami, profesionálnym sprievodcom, dopravou a zákonným poistením CK.

Popis zájazdu:
1. deň:
Plánovaný odchod zo Slovenska v poobedných hodinách. 14:00 - tranzit cez Českú republiku a Nemecko;

2. deň:
V ranných hodinách plánovaný prechod trajektom z Puttgarden (DE) do Rodby (DK), odtiaľ bude pokračovať hlavné mesta Dánska – Kodane. Tu máme naplánovanú pešiu prehliadku mesta. Prejdeme sa a spoznáme radničné námestie, obchodnú triedu Stroget, univerzitu, Okrúhlu vežu a starý prístav Nyhavn, kde môžete absolvovať plavbu po kanáloch. Nevynecháme mramorový kostol, pevnosť Kazematy a sochu Malej morskej panny, ktorá ako málokto však vie, len nedávno oslávila 100 rokov a bola inšpirovaná rozprávkou Hansa Christiana Andersena. A ako poslednej zástávkou nám zostane kráľovský zámok Amalienborg.
Večer odchod na hotel a ubytovanie.

3. deň:
Po raňajkách absolvujeme prehliadku historických skvostov ostrova Sjalland. Katedrálu starobylého mesta Roskilde a pohrebisko dánskych kráľov. Neunikne nám ani Múzeum Vikingov a pri meste Helsingor pevnosť Krogen, známej ako Hamletov hrad Kronborg. Na čas opustíme Dánsko a trajektom sa presunieme do mesta Helsinborg vo Švédsku, kde budeme pokračovať do Goteborgu, s možnosťou návštevy zábavného parku Liseberg alebo Universum - Múzea prírody a vedy.
Večer odchod na hotel a ubytovanie.

4. deň:
Tento deň je pre Vás naplánovaná prehliadka druhého najväčšieho mesta Švédska – Goteborgu, kde sa prejdeme prístavom, následne okolo radnice až k historickému centru. V druhej časti dňa náš čaká presun a pokračovanie do hlavného mesta Nórska - Oslo.
Začneme prvú prehliadku tohto okúzľujúceho mesta pešou prechádzkou k unikátnej radnici a centru Nobelovej ceny za mier. Odtiaľ sa presunieme ku kráľovskému palácu.
Večer odchod na hotel, ubytovanie a voľný program.

5. deň:
Budeme pokračovať a dokončíme prehliadku Osla - pevnosť Akerhus, Vigelandov park a múzeum a popoludní poloostrov Bygdoy, kde si pozrieme Múzeum polárnej lode Fram a nádherné Kon-Tiki múzem. Ako prípadnú náhradu máme pre Vás pripravené Námorné alebo Múzeum nórskeho folklóru. Budeme pokračovať presunom do Štockholmu.
Večer odchod na hotel a ubytovanie.

6. deň:
Po raňajkách prehliadka hlavného mesta Štockholm – Gamla stan (staré mesto s Kráľovským palácom), radnica, Riddarholmen s rovnomenným kostolom a pohrebiskom švédskych kráľov. Po obede náš čaká ostrov Djurgarden, Vasa múzeum (zrekonštruovaná vojnová loď, ktorá sa po vyplávaní potopila) a Skansen (múzeum histórie a súčasnosti vo voľnej prírode), ktorý je doslova múzeum pod otvoreným nebom. Presun do Malmö, tretieho najľudnatejšieho švédskeho mesta, kde sa kombinuje historická a moderná architektúra a iné unikáty.
Večer príchod na hotel a ubytovanie.

7. deň:
Malmö nás bude čakať pešia prehliadka tohto prekrásneho mesta. Prejdeme sa po Stortorget a Lillatorget (Veľké a Malé námestie). Uvidíme unikátnu vežu Turning Torso a oddýchneme si na nábreží úžiny, oddeľujúcej Švédsku a Dánsku pevninu, ktorú v diaľke pri dobrých podmienkach aj uvidíme.
Odchod na Slovensko cez unikátny Oresundský most do Kodane. Z Dánska trajektom do Nemecka a tranzitom cez Českú republiku na Slovensko.
Oresundský most spája dánsku metropolu Kodaň so švédskym Malmö. Ide o kombináciu cestného a železničného mosta o celkovej dĺžke viac ako 8 km, vrátane 2,5 km podmorského tunela. Tieto parametre z neho robia najmohutnejšiu mostnú konštrukciu na svete. Tento most bol zaradený medzi 5 mostov na svete, ktoré jednoducho treba vidieť a cestu po ňom jednoducho raz sa život absolvovať a presne preto sme si ho nechali pre Vás ako finálnu bodku za týmto zájazdom plným zážítkov.

8. deň:
Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.

V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• 8-dňová prehliadka so sprievodcom
• 5x noc v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou
• 5x raňajky v hoteli
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté:
• príplatok za jednoposteľovú izbu (350 € na celý zájazd)
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse 30 €
• pobytová taxa - hradí sa na mieste
• trajekt vrátane cesty späť cca 110 € osoba
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 1,80 € / deň do 70 rokov, 2,20 € / deň nad 70 rokov)
• odporúčané vreckové min. 150 € na osobu
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)

Možné výdavky na vstupy (ceny sú orientačné a môžu sa meniť, hradia sa na mieste):
• Kodaň - plavba po kanáloch - 50 DKK cca 7 €
• Roskilde - Múzeum Vikingov - 100 DKK - 14 €
• Katedrála pohrebisko kráľov - 60 DKK - 8 €
• Kronborg- pevnosť - 90 DKK - 12 €               
• Oslo-Múzeum nobelovej ceny - 100 NOK -  cca 10 €
• FRAM - Nórske námorné múzeum - 140 NOK -      14 €r
• Kon-tiky múzeum  - 140 NOK - 14 €
• Plavba po nórskom fjorde - 120 NOK - 12 €
• Štockholm - Kráľovský palác - 160 SEK - cca 15 €
• Vasa múzeum - 170 SEK - 16 €
• Djurgarden - skanzen - 140  SEK - 13 €
Ceny vstupného sa počas roka pravidelne mení.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking