Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Vietnam, Kambodža

Mauzóleum Ho Či Minha v Hanoji dýcha modernými dejinami.
foto?: archív - BUBO /uploads/covery_2019/viet_kam.jpg Vitajte vo Vietname!
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Začíname pri hanojskej pagode Tran Quoc, patriacej k ikonám mesta.
foto?: Tomáš Kubuš - BUBO Jeho pamiatka je najmä tu na severe stále živá.
foto?: Zuzana Hábeková — BUBO S dobrým sprievodcom si Vietnam a Kambodžu zamilujete aj vy. foto: Eva Andrejcová - BUBO V budhistických a taoistických chrámoch si porozprávame viac o miestnych náboženstvách a viere. foto Načo slúžia takéto piecky?  foto: Eva Andrejcová - BUBO Viera je tu živá a prirodzene prítomná v každodennom živote. foto: Eva Andrejcová - BUBO V chráme literatúry sa na chvíľu vrátime do školských čias. Ako je na tom vietnamské školstvo? foto: Krásne Vietnamky sa rady fotia. Spravíme si spolu selfie? foto: Eva Andrejcová - BUBO Maximálna bezpečnosť - aj preto je Vietnam tak obľúbený. Nafotené v záhrade guvernéra francúzskej In Základom skvelej vietnamskej kuchyne je ryža, mäso a najmä čerstvá zelenina.
foto?: Ľuboš Fellner — Niet divu, že tradičný vývar z hovädzích špikových kostí a hrubých ryžových rezancov pho si získava Nikde však nechutí tak fantasticky ako tu.
foto?: Zuzana Hábeková — BUBO Prebrázdite s nami centrum mesta na rikšiach?
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Poprechádzame sa popri jazere Hoan Kiem s krásnou Korytnačou vežou.
foto?: Zuzana Hábeková — BUBO Aj v našom hoteli v Ha Long Bay sú služby na úrovni. Vyspíme sa a ráno vyrazíme objavovať jeden z pr Ráno nastúpime na našu súkromnú dračiu loď a vyrážame na poldennú plavbu. foto: Eva Andrejcová - BUB Popíjame ryžovú pálenku a vietnamské víno a kocháme sa pohľadmi na dračie zuby vystupujúce zo zátoky Plavba má osobitú atmosféru v každom počasí.  foto: Eva Andrejcová - BUBO Loď je prenajatá len pre nás. Vlastný kapitán, kuchár, BUBO aj lokálny sprievodca je k Vašim službám Po hodinke plavby na chvíľu zakotvíme... foto: Eva Andrejcová - BUBO ... a vystúpime na vyhliadku, odkiaľ budeme mať na zátoku najkrajší výhľad. foto: Eva Andrejcová - B Za tú trochu námahy to stojí.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Ochutnáte, čo žije v tunajších vodách? Na lodi si môžete objednať výborný viacchodový obed s morským Po ceste nočným vlakom nás víta cisárske Hue. foto: Eva Andrejcová - BUBO Objavíme aj zákutia zakázaného mesta v Hue. Len pár desaťročí dozadu sem mohol vstúpiť výhradne cisá Cestou do Hoi Anu sa zastavíme aj pri lagúne Lang Co, známej chovom perlorodiek. foto: Eva Andrejcov Krásne a pokojné miesto, kde si dáme vietnamskú kávičku. foto: Eva Andrejcová - BUBO Vystúpime aj na jednu z Mramorových hôr v blízkosti mesta Da Nang. Harmonickom mieste plnom jaskýň a Porozprávame si aj legendu o korytnačom bohovi a mramorovom vajci, ktoré dalo tomuto miestu vznik. f Obchodnícke mestečko Hoi An v strednom Vietname je čarovným prekvapením.
foto?: Zuzana Hábeková - BU Jeho atmosféru dotvárajú aj tisícky farebných hodvábnych lampiónov. Krásny suvenír.
foto?: Zuzana Há Už ste niekedy videli priadku morušovú? Prezradíme si všetko o tom, ako sa vyrába hodváb. foto?: Zuz Odkaz čínskej kultúry v Hoi An.
foto?: Katrin Abou Naboutová - BUBO Vyberiete sa na romantickú plavbu loďkou po riečke Thu Bon? foto: Eva Andrejcová - BUBO Po čarovnom strednom Vietname nás čaká prelet do Nha Trangu a relax na pláži. foto?: Katrin Abou Nab Spríjemnite si pobyt na pláži v komfortnom hoteli. Našou preferovanou voľbou je príjemný Novotel. Vi Spríjemnite si pobyt na pláži v komfortnom hoteli. Našou preferovanou voľbou je príjemný Novotel. Vi Spríjemnite si pobyt na pláži v komfortnom hoteli. Našou preferovanou voľbou je príjemný Novotel. Vi Vezmeme Vás na vynikajúcu večeru do nášho obľúbeného podniku priamo na pláži. foto: Eva Andrejcová - Aj pre tých, ktorým sa nechce vylihovať na piesku, máme poznávací program. Vyberte sa s nami poznáva Jedným z miest, ktoré počas jazdy navštívime, sú Čamské veže Po Nagar. foto: Eva Andrejcová - BUBO Toto miesto bývalo živým hinduistickým svätostánkom niekdajšej Čamskej ríše, obývajúcej oblasť stred Zaujímavé paralely, na ktoré si spomenieme o niečo neskôr pri prehliadke Angkor Watu. foto: Eva Andr Je neuveriteľné, ako sa Nha Trang premenil z malej rybárskej dediny na rušné, prosperujúce letovisko Nazrieme aj do budhistického chrámu Long Son so sochou ležiaceho Budhu. foto: Eva Andrejcová - BUBO Pagoda ponúka kúsok pokoja uprostred ruchu mesta. foto: Eva Andrejcová - BUBO Vystúpime až ku obrovskej soche sediaceho Budhu s výhľadom na mesto. foto: Eva Andrejcová - BUBO S miestnym mníchom. Chodíme sem tak často, že nás poznajú. 
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Aktívny oddych doobeda a poobede šup na pláž. foto: Eva Andrejcová - BUBO Povozíte sa na tradičných bambusových lodičkách?
foto?: Ivan Strápek - BUBO Ak sa Vám máli, môžete sa vybrať aj na súkromný ostrov Vinpearl. foto: Eva Andrejcová - BUBO Vedie sem vyše tri kilometre dlhá lanovka. foto: Eva Andrejcová - BUBO Saigon je kapitalistickým mestom v komunistickej krajine. foto: archív BUBO Hlavným dopravným prostriedkom v krajine je bezpochyby skúter.
foto?: Ľuboš Fellner - BUBO Nikde na svete nestretnete toľko motoriek ako práve v Saigone.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Katedrála Notre Dame v Saigone v sebe nesie závan francúzskeho kolonializmu. foto: archív BUBO Zmestíte sa do partizánskych tunelov v Cu Chi?
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Vitajte v Phnom Penh, hlavnom meste sladkej Kambodže. Navštívime pietne múzeum genocídy, krásny kráľ Koloniálne zariadená izba v hoteli Era v hlavnom meste Kambodže. Pre tento pohľad sa oplatí vstať ešte pred slnkom.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Silueta nádherného Angkor Watu sa pomaly osvetľuje.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Mladí budhistickí mnísi pri východe slnka.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Naraňajkujeme sa pri jazierkach a naplno si vychutnáme magickú atmosféru tohoto miesta. foto: Eva An Jedna fotografia nestačí. foto: Eva Andrejcová - BUBO Necháte sa požehnať budhistickým mníchom? Spolu si vylepšíme karmu. foto: Eva Andrejcová - BUBO Toto miesto za tie roky poznáme ako vlastnú dlaň. foto?: Eva Andrejcová - BUBO Basreliéfy tvoriace obvod chrámu, rozprávajú príbehy o bitkách aj náboženské legendy. foto: Eva Andr O ich význame vám porozpráva váš BUBO sprievodca. foto: Eva Andrejcová - BUBO Ako to kedysi v Angkore vlastne vyzeralo? To, čo ostalo stáť, sú paláce a chrámy pre bohov. Angkorsk Aké tajomstvá skrýva toto unikátne miesto? foto: Eva Andrejcová - BUBO Vezmeme vás do najposvätnejšej veže Angkor Watu, kam sa chodil modliť a obetovať jedine kráľ. foto?: Najväčšia náboženská stavba na svete. 
foto?: Ľuboš Fellner - BUBO Pôvodne hinduistický chrám je dnes duchovným centrom theravadového budhizmu.
foto?: Ľuboš Fellner - Hinduistických bohov od Budhu rozoznáte podľa toho, že bývajú vyobrazení s viac než dvoma rukami.
fo Cesta do bývalého hlavného mesta Angkor Thom. Na slonoch sa nevozíme, no stále je to tu pomerne bežn Na moste pred bránou vidíme častý motív boja bohov a démonov pri vírení oceánu mlieka. Nebojte sa, v Veď už roky spolupracujeme s miestnymi sprievodcami, aby sme Vám tieto krajiny sprostredkovali čo na Chrám tvárí Bayon. 
foto?: Veronika BEDNÁROVÁ — BUBO Ďalší z angkorských chrámov, úplne odlišný od Angkor Watu, ktorý sme videli ráno. foto: Eva Andrejco Každý z nich má svoju históriu a príbehy. foto: Eva Andrejcová - BUBO Komu záhadná tvár patrí? foto: Eva Andrejcová - BUBO V každom z chrámov budete mať dostatok času na to, aby ste si ho prešli aj sami. foto: Eva Andrejcov Nevynecháme ani atmosférický Ta Prohm... foto: Eva Andrejcová - BUBO Najfotogenickejší chrám celého Angkoru. Zavedieme Vás tam.
foto?: Veronika Bednárová - BUBO Na týchto miestach natáčala aj Angelina Jolie.
foto?: Ľuboš Fellner - BUBO Miesta, kde sa môžete cítiť ako objaviteľ. 
foto?: Ľuboš Fellner - BUBO Požehnanie od budhistickej mníšky.
foto?: Zuzana Hábeková - BUBO Náboženstvo je tu prirodzenou súčasťou života a spoločnosti. 
foto?: Ľuboš Fellner - BUBO Angkorské chrámy sú pôsobivé z diaľky aj blízkosti pár centimetrov. foto: archív BUBO Golf v tieni Angkoru.
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333978
Cena od: 3 968 €
Príplatky od: 897 €
Doprava: letecká
Termín: 13.05.2024 16/15 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83440987

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Exotika
Hanoj Typ ubytovania:
Vietnam, Hanoj
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking