Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Lofoty a severské Tromso

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1125668
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zavedieme Vás do najkrajšej časti Nórska – súostrovia Lofoty, ktoré sú ďaleko za polárnym kruhom a skrývajú rozprávkové drevené domčeky. Ocitnite sa s nami vo svete krásnych panorám, ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a neskôr poďte s nami ešte severnejšie až do najsevernejšieho univerzitného mesta Tromso. Zažite tú pravú severskú atmosféru s tradičnými červenými domčekmi ako z lega a poďte s nami tam, kde slnko v lete vôbec nezapadá!

PROGRAM:
1.Deň ODLET Z VIEDNE DO BODO
Dopoludňajší odlet z Viedne do nórskeho BODO. Po ubytovaní v centre mesta prehliadka morského prielivu SALTSTRAUMEN - miesta s najsilnejším prílivovým prúdom vody na svete.

2.Deň BODO A PRESUN TRAJEKTOM NA LOFOTY
Po raňajkách sa presunieme na miestny vrch KEISERVARDEN, ktorý nám ponúkne panoramatické výhľady na celé mesto. Popoludní sa trajektom presunieme cez fjord VESTFJORDEN až do čarovného rybárskeho mestečka MOSKENES na nádherných LOFOTOCH - vitajte do nádherných dych berúcich Álp.

3.Deň ROZPRÁVKOVÉ DEDINKY – REINE, NUSFJORD, A
Po raňajkách vyrážame na našu expedíciu po LOFOTOCH a prvou zastávkou bude nádherný výhľad na stenu Lofot v mestečku s nezvyčajným názvom A, následne sa presunieme asi do najkrajšej dedinky v Nórsku - REINE s rozprávkovými červenými drevenými domčekmi ako z lega a susednej dedinky HAMNOY. Po ceste sa zastavíme na krásnej pláži s bielym karibským pieskom RAMBERG a popoludní sa presunieme cez malebnú dedinku VIKTEN na ostrov FLAKSTAD, kde navštívime rybársku osadu zapísanú vo svetovom dedičstve UNESCO – NUSFJORD s tradičnými domčekmi z 19.storočia.

4.deň PRÍSTAV HENNINGSVAER, BORG, HAUKALND
Po raňajkách sa presunieme do HAUKLAND a UTTAKLEIV - najkrajšie pláže súostrovia s neskutočne bielym pieskom a zelenými kopcami , následne cez ostrovy Austvagoy a Vestagoy, v ktorom je aj známa vikingská dedinka Borg s jedným z najvačších vikingských muzeí v Škandinávii do severnej časti súostrovia - dedinky EGGUM, ktoré bolo poznačené druhou svetovou vojnou až do ďalšieho nádherného prístavu v Nórsku – HENNINGSVAER, ktorý sa rozkladá na niekoľkých ostrovčekoch s pravou severskou atmosférou a taktiež známe svojim futbalovým ihriskom obklopeným skalami. Na záver sa ešte zastavíme v bývalom hlavnom meste Lofôt – KABELVAG s tradičnými červenými domčekmi.

5.deň PLAVBA V TROLLFJORDE A PRÍSTAV NARVIK
V dopoludňajších hodinách – jedinečná šanca na fakultatívnu plavbu do Trolieho fjordu spojenú s obedom na lodi – TROLLFJORD, ktorý sa svojou krásou môže porovnávať aj so známym Geirangerom. Popoludní presun ďalej na sever cez sústrovie Vesterály, prístavu HARSTAD až do niekdajšieho hlavného prístavu v severnom Nórsku a najsevernejšieho mesta Európy napojeného na železničnú trať – NARVIK, kde uvidíme aj tradičný gejzír.

6.deň VODOPÁDY MALLSELVFOSSEN A LANOVKA V TROMSO
Typickou nórskou krajinou, po brehoch fjordov s množstvom jazier a riek prídeme až k vodopádu MAALSELVFOSSEN. Po krátkej prechádzke sa presunieme do najsevernejšieho univerzitného mesta sveta TROMSO, odkiaľ v minulosti začínali svoje výpravy pri dobývaní Arktídy Amundsen, či Nansen. Spravíme si krátku prehliadku tohto severského mesta ďaleko za polárnym kruhom a katedrály Severného ľadového oceánu a lanovkou sa vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy.

7.deň ODLET DO VIEDNE
Dopoludňajšie osobné voľno a následne presun na letisko a odlet do Viedne.

PREFEROVANÉ HOTELY:
BODO – 1 x 4*hotel Radisson Blu hotel Bodo a podobný
SORVAGEN – 1 x Lofoten Rorbuhotel a podobný
LEKNES – 1x 3*Scandic Leknes a podobný
SVOLVAER – 1x 4* Scandic Svolvaer a podobný
NARVIK – 1x 4* Scandic Narvik a podobný
TROMSO – 1x 4* Scandic Tromso a podobný

CENA ZAHŔŇA:
medzinárodnú letenku z Viedne do Bodo a Tromso do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 6 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami, slovenský sprievodca počas celého zájazdu, poistenie insolventnosti                                                    

PRÍPLATKY:                                

jednolôžková izba – 690€, poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň, fakultatívna plavba do Trollfjord – 89€/osoba, lanovka v Tromso od 15€/osoba, iná ako príručná batožina