Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Prosseco tour - vínna cesta

Destinácia: Taliansko, Veneto (oblasť Benátok)
Kód zájazdu: 1238700
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Vínna cesta talianskymi dolinami provincie Verona


1. deň
Odchod do Talianska podľa nástupných miest.


Nástup na zájazd podľa jednotlivých miest:

01.00 hod. - Ružomberok, železničná stanica
01.45 hod. - Martin, zastávka MHD OC TULIP 
02.15 hod. - Žilina, zastávka MHD pri železničnej stanici 
03.15 hod. - Trenčín, železničná stanica
04.15 hod. - Trnava, železničná stanica
05.00 hod. - Bratislava, DK Istropolis


Ďalej smer Rakúsko a Taliansko. Príchod do Talianska v poobedňajších hodinách. Príchod do cieľa v poobedňajších hodinách, ubytovanie sa v 4* hoteli. O 17.00 hod. spoločný odchod na degustáciu exkluzívneho PROSECCA (8 druhov) s pravým talianskym občerstvením, večerná zábava, voľný program.


2. deň

Verona a Valdobbiadene. Raňajky. Po raňajkách odchod autobusom do romantickej a prekrásnej Verony, do mesta Shakespeara a jeho príbehu lásky.. Čo tu nájdeme? Známu arénu na námestí Piazza Brá, množstvo krásnych uličiek, známe módne značky s oslnivými logami, obrovské množstvo historických budov a čarovných zákutí... Samozrejme, Casa di Julietta s povestným balkónom na Via Capello 23 je najväčším ťahačom. Okrem toho si pozrieme Piazza delle Erbe (bývalé rímske fórum) s fontánou so sochou „veronskej madony“, symbol mesta Verona. Zastavíme sa aj na námestí Piazza dei Signori, pozrieme si pruhovaný palác Palazzo del Comune, 84 m vysokú vežu Torre dei Lamberti, či románsky kostol Santa Maria Antica, vedľa ktorého sú gotické náhrobky Scaglierovcov, vládcov Verony...


Cestou do Valdobbiadene sa zastavíme v Rocca Sveva, v pôvabnej stredovekej dedine na degustáciu skvelých bielych a červených lokálnych vín známych značiek Soave a Valpolicella. Dnes to bude bez bubliniek. Excelentné vinárstvo, v ktorom sa rodia vína Rocca Sveva, vyhľadávaný výber vín veronskej tradície. Silné, elegantné, výrazné, so šarmom... niečo medzi históriou a realitou.


Návrat na hotel. Podľa dohody so sprievodcom je možná degustácia "Italiano producto" D.O.C. vrátane prosecca pre tých, čo si vedia užívať život (cena od 7,00 €/osoba).


3. deň
Pokračujeme v ochutnávaní Talianska. Raňajky a odubytovanie sa. Ráno sa ešte zastavíme pri Molinetto della Corda (neďaleko Refrontolo) na starom mlyne z roku 1630, ktorý stojí na brehu rieky Lierza a mlel múku celých 300 rokov až do roku 1953! A keďže sme v Taliansku a prišli sme sem, aby sme si užili a priniesli domov TOP "jedlé" darčeky, zastavíme sa na nákupy chutných talianskych produktov na rodinnej farme Perenzuinovcov (San Pietro). Táto eko-bio farma má všetky certifikáty a oprávnenia predávať produkty pod značkou kvality D.O.C. - už teraz sa nám zbierajú slinky... Je možná degustácia (cena od 7,00 €/osoba). Na cestu si ešte dáme skvelé prosecco... Dolce vita Italia!

Poobede odchod domov. Sadáme do autobusu a cestujeme na Slovensko.


Návrat vo večerných/nočných hodinách podľa výstupných miest:

Bratislava, DK Istropolis
Trnava, železničná stanica
Trenčín, železničná stanica
Žilina, zastávka MHD pri železničnej stanici
Martin, zastávka MHD OC TULIP
Ružomberok, železničná stanica


Vinárske minimum
Soave je víno vyrobené z hrozna Garganega na území homonymného označenia v oblasti Verony. Suché biele vína vyrábané v tejto oblasti zodpovedajú nominálnym hodnotám Soave DOC a Soave Superiore DOCG, z ktorých vzniká niekoľko druhov, základné, vynikajúce, klasické a rezervné. To umožňuje výrobcom mať rad vín, ktoré siahajú od najpripravenejších a najľahších, cez vína strednej, pikantnej a harmonickej úrovne až po skvelé vína na dozrievanie.

Valpolicella je najdôležitejšou a najznámejšou vinárskou oblasťou v provincii Verona a rozprestiera sa v piatich paralelných dolinách, ktoré sa nachádzajú v smere sever-juh, medzi jazerom Garda a pohorím Lessini. Na tomto obrovskom území sa pestuje hlavne čierne bobuľovité hrozno viniča Corvina, Rondinella a Molinara. Z tohto hrozna sa vyrába celý rad vín od základnej a vyššej Valpolicella až po Valpolicella Ripasso, Amarone a Recioto.

VALDOBBIADENE - mestečko v regióne TREVISO (sever Talianska). Práve tu sa vyrába najkvalitnejšie prosecco na svete.


A my vás pozývame k TOP výrobcovi, ktorého meno je známe po celom svete. Taliani, Gregorio a jeho synovia Massimo a Michele, nám vo svojej vinici a pivnici pripravia degustáciu ôsmich druhov prosecca s občerstvením. "Prosečko" + jedlo a nádherné výhľady po prekrásnej talianskej krajine = srdečná a milá zábava - a la Dolce vita Italia.


A propos - ich Prosecco D.O.C.G. extra brut - získalo 9. júla 2021 zlatú medailu na prestížnej medzinárodnej súťaži a MY ho máme v ponuke degustácie - bellissimo degusto!

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Booking