Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

To najlepšie z Tenerife - zelený sever a slnečný juh

Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov - Tenerife - Klenot Kanárskych ostrovov -
Destinácia: Kanárske ostrovy, Tenerife
Kód zájazdu: 1278840
Cena od: 1 399 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

04.06.2024 8 dní First Minute 1 399 € +0 € odlet: Viedeň letecká
05.09.2024 8 dní First Minute 1 563,66 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.10.2024 8 dní First Minute 1 499,40 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8 - dňový letecký zájazd

Perex:
Plné zelene a mora je mesto Puerto de la Cruz s krásnou botanickou záhradou, vulkanickými plážami a čarovným historickým centrom. Mesto Icod de los Vinos s "tisícročným" Dračím stromom, šľachtické mesto Orotava s krásnymi výhľadmi, koloniálne domy v La Laguna, či sopkou zničené Garachico, sú klenoty Tenerife. Práve na tomto ostrove leží najvyšší španielsky vrch - Pico de Teide, ku ktorému vedú úchvatné panoramatické cesty. Slnkom nabité sú zas pláže na juhu, kde si môžete vychutnať nekonečný oceán a typický španielsky ruch. 

1. deň:
Odchod z Bratislavy na letisko vo Viedni, odlet na Tenerife, Transfer do Puerto de la Cruz, ubytovanie v hoteli, večera.

2. deň:
Po raňajkách sa stretneme so sprievodcom, kde si povieme o celom našom týždennom programe. Program začneme prechádzkou po historickom meste a prístave Puerto de la Cruz. Popoludní voľný program, možnosť kúpania na pláži Playa Jardin, individuálne návšteva slávnej botanickej záhrady alebo zábavného parku Loro.

3. deň:
Po raňajkách si urobíme prechádzku po pôvodom hlavnom meste La Laguna. Mesto s jedinečným historickým centrom j zapísané na zozname UNESCO. Biskupský palác, najstaršia univerzita. Vstúpime aj na vyhliadku malebného polostrova Anaga (vyhliadka a krátka prechádzka na Cruz del Carmen v treťohornom lese), potom budeme mať čas na kúpanie  a oddych na najkrajšej pláži ostrova Teresitas a na záver sa zastavíme v Santa Cruz, kde si pozrieme centrum a auditórium.

4. deň:
Deň začneme zastávkou na nádhernej vyhliadke na  zaujímavé mestečko Garachico, v minulosti dôležitý prístav a bohaté mesto, ktoré však bolo takmer úplne zničené sopečnou činnosťou a aj keď bolo mnoho budov obnovených, dodnes sú tu viditeľné následky ničivej erupcie sopky Chinyero. Pokračovanie do mesta Icod de los Vinos, jedného z najstarších na ostrove, založeného španielskymi kolonizátormi v 16. storočí. Budeme obdivovať zachovalé paláce zo 17. a 18. stor., zaujímavý starobylý park s renesančným kostolom San Marcos s nádhernou výzdobou z mexického zlata a striebra, z terasy ktorého potom uvidíme jedno z najväčších miestnych lákadiel – tisícročnú rastlinu dracenu, vysokú ohromujúcich 17 m. Poslednou zastávkou bude šľachtické mestečko Orotava, jedno z najpôvabnejších miest na Tenerife, zasadené v srdci rovnomerného údolia. Prejdeme sa malebnými uličkami s množstvom výstavných palácov a kostolov, nadchne nás nádherná výzdoba domov, dvorov a najmä nenapodobiteľné drevené balkóny (Casa de los Balcones), kostol Nepoškvrneného počatia, kvetinové námestie s radnicou.

5. deň:
Nádhernou panoramatickou cestou sa dostaneme do stredu ostrova, kde sa nachádza úžasný národný park „Parque Nacional de Teide“ s jeho dominantou – gigantickým vulkánom Pico de Teide, ktorý je s vrcholom v nadmorskej výške 3 718 metrov treťou najväčšou sopkou sveta a najvyšším vrchom Španielska. Obrovský kráter s obvodom cca 48 km je výsledkom množstva vulkanických erupcií, sopka je však v súčasnosti považovaná za spiacu. V národnom parku (najnavštevovanejšom v Európe) budeme obdivovať nepreberné množstvo rozmanitých vulkanických a geologických útvarov. Dych berúce scenérie očarili aj hollywoodských filmárov, ktorí tu natočili niektoré scény z filmov Hviezdne vojny či Planéta opíc. Prekvapivo bohatá je aj miestna fauna a flóra a park je vďaka svojej jedinečnosti zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Presunieme sa na západnú stranu ostrova do indiánskej dedinky Masca. Ponúkne sa nám vyhliadka na majestátne Gigantické skaly, ktoré sa tiahnu pozdĺž západného pobrežia až 17 km a vystupujú do výšky 600 m.

6. deň:
Raňajky, individuálne voľno, možnosť prechádzok, nákupov, kúpania. Fakultatívny výlet pozorovanie veľrýb.

7. deň:
Raňajky. Možnosť fakultatívneho výletu na susedný ostrov La Gomera.

8. deň:
Raňajky, transfer na letisko a odlet do Viedne. Transfer do Bratislavy.

Doprava:
Letecky.

Ubytovanie:
4* hotely

Stravovanie:
polpenzia

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer Bratislava – Schwechat – Bratislava. Miestne transfery. 7 x ubytovanie v hoteli 4* s polpenziou. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1. Za lanovku na Pico de Teide (v prípade záujmu je potrebné zakúpiť vopred). Pobytovú taxu. Vstupy a cestovné poistenie.