Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

To najkrajšie z Madeiry

, Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, Kostol Panny Márie - Monte , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, Porto Moniz - jazero lávové , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, banánové plantáže , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, Lanovka vo Funchal na Monte , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, Camara de Lobos - rybárska dedina , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, mapa , Letecký poznávací zájazd, Portugalsko, Madeira, leták
Destinácia: Madeirské ostrovy (Portugalsko), Madeira ostrov
Kód zájazdu: 1280115
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Madeira je ostrov večnej jari, ideálne miesto pre milovníkov flóry a tiež aj turistiky. Vďaka subtropickému počasiu je Madeira zelená počas celého roka. Keďže je  vulkanického pôvodu, vďaka tomu je hornatá s množstvom útesov. Turancar Vám ponúka jedinečnú príležitosť spoznať Madeiru z každej strany.


Ubytovanie: 7x v hoteli

Stravovanie: 7x raňajky


Funchala - Cape Girao - Machica - Pico do Arieiro




Doprava:
Letecká

Program:

1. deň: Odlet z Viedne, prílet do Funchalu. Transfer do hotela, ubytovanie.

2. deň: Raňajky, dopoludnie strávime vo Funchale. Našu prehliadku zahájime návštevou záhrady Quinta das Angustias, známej ako Quinta Vigia, ktorá je v súčasnosti oficiálnou rezidenciou regionálnej vlády Madeiry. Mestská záhrada Jardim Dona Amélia je v rozlohe 8300 m2 pokrytá nádhernými kvetmi, rastlinami a stromami z Madeiry a ďalšími exotickými druhmi z rôznych častí sveta. Ďalšiu pozornosť venujeme návšteve katedrály Sé, zastavíme sa v obchode Fábrica Santo António (založenom v roku 1893), venovanom remeselnej výrobe madeirských sladkostí - rôznych sušienok, jednoduchých tradičných sladkostí napr. s príchuťami feniklu, eukalyptu, marakuji alebo banánu, medovníkov a tiež rôzne druhy marmelád. Túto prehliadku zakončíme na Mercado dos lavradores. Po spoločnej prehliadke je individuálne voľno (možnosť návštevy najkrajších a najzaujímavejších miest a pamiatok hlavného mesta Madeiry, ktoré sú ľahko dosiahnuteľné mestskou dopravou alebo lanovkami – možnosť výjazdu lanovkou na horu Monte, ktorá sa týči nad mestom Funchal a odkiaľ je prekrásny panoramatický výhľad na okolie. Návšteva  kostola Panny Márie z Monte, ktorý majestátne kraľuje tomuto miestu). Odporučiť možno určite aj návštevu prekrásnych tropických kaskádovitých záhrad, tiež si môžete vyskúšať tunajšiu raritu: jazdu v prútených saniach po ceste! Ďalej môže Vaša cesta pokračovať na vyhliadkovú terasu Eira do Serrado vo výške 1094m, ktorá je nad údolím sopečného krátera Curral das Freiras („úkryt mníšok“), na ktorého dne bola vybudovaná dedinka rovnakého mena. Návrat do hotela.

3. deň: Po raňajkách sa vydáme pozdĺž južného pobrežia ostrova cez idylickú rybársku dedinu Câmara de Lobos, kde bude krátka zastávka. Pokračujeme smerom na Cabo Girao (580 m), druhý najvyšší mys sveta a Európy, odkiaľ si môžete vychutnať fantastický výhľad na Funchal, južné pobrežie a oceán. Na vrchole útesu je vybudovaná vyhliadka s preskleným dnom (na území Európy je to mimoriadna stavba – jedná sa o najvyššie položenú vyhliadku so sklenenou podlahou). Po tejto zastávke sa prejdeme banánovou plantážou v Madalena do Mar. Potom prejdeme ostrov z južného na severné pobrežie cez Paul da Serra (1.600) až do Porto Moniz, kde navštívime známe prírodné kúpaliská. Cesta späť do Funchalu povedie prímorskou cestou z Porto Moniz, cez Sao Vicente a Ribeira Brava, táto cesta s neodolateľnými výhľadmi je úchvatným zážitkom. Návrat do hotela.

4. deň: Raňajky, voľný deň, možnosť fakultatívneho výletu katamaránom pozdĺž pobrežia Madeiry. V jeho priebehu budete mať možnosť obdivovať delfíny a dokonca si zaplávať v mori, pokiaľ to počasie dovolí. Cesta späť do Funchalu povedie pozdĺž majestátneho južného pobrežia ostrova s --výhľadom na Cabo Girao (580 m), ktorý je druhým najvyšším mysom sveta a Európy, so zastávkou v krásnej rybárskej dedine Camara de Lobos, kde budete obdivovať typickú malebnosť madeirskej dedinskej architektúry. Návrat do hotela.

5. deň: Po raňajkách vás odvezieme z Funchalu do Machica, najstaršieho mesta na Madeire. Prejdete platanovou alejou na centrálne námestie so starou pevnosťou. Potom nás trasa zavedie okolo impozantnej Orlej skaly s jej zvláštnymi tvarmi. Dostanete sa do Porto da Cruz na severe ostrova, kde sa vyrába rum z cukrovej trstiny. Odtiaľ pokračujeme do Santany. Toto miesto naše oko poteší typickými domami „Casas de Colmo“, prejdete sa vavrínovým lesom „Laurisilva“ k vyhliadke Os Balcoes, odkiaľ je krásny výhľad na centrálne hory a údolie Faja do Nogueira (1,5 km, doba chôdze cca 45 min., vo výške 630 m). Ďalšia zastávka je na Pico do Arieiro, treťom najvyššom vrchole ostrova, kde si môžete vychutnať nádherný výhľad do údolia z vyhliadky „Miradouro do Juncal“. Návrat na ubytovanie.

6. deň: Voľný deň, možnosť fakultatívneho výletu na neďaleký ostrov Porto Santo. Transfer z hotela do prístavu vo Funchale, odkiaľ začína plavba trajektom na ostrov Porto Santo . Po viac ako dvojhodinovej plavbe prejdeme na zlatú piesočnú pláž Porto Santo (voľno na kúpanie). Okolo 13:30 obed. popoludní návšteva ostrova „Columbus House Museum“ a potom pokračovanie k belvederu Portela s krásnym výhľadom na záliv a nádhernú 9 km dlhú pláž. Potom cez Serra de Fora, Serra de Dentro a Severné pobrežie dorazíme k belvederu Pico do Castelo s výhľadom na mesto Vila Baleira a oblasť letiska. Návrat na ubytovanie.

7. deň: Voľný deň, možnosť ďalšej prehliadky Funchalu alebo ďalších výletov na mieste.

8. deň: Podľa letového poriadku transfer na letisko a odlet do Viedne.


V cene je zahrnuté:
7x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Funchal - Viedeň, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., palivový a emisný príplatok 25 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň, fakultatívny výlet katamaránom (poldňový) cca 57 EUR., výlet loďou Porto Santo (celodenný) cca 107 EUR., orientačná cena vstupov 100 EUR/os. (platba na mieste).  Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 440 EUR resp. 395 EUR/7 nocí (podľa termínu odchodu).

Typ stravy:
raňajky

Dni:
 8 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Funchala | Cape Girao | Machica | Pico do Arieiro