Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Kolumbia - Bogota a oddych na Santa Marta

/uploads/usr/10898/marriott_santamarta14.jpg Vyrážate na cestu do jednej z najkrajších krajín sveta. Kúsok z histórie Bogoty a kúpanie sa vo vlná Začíname ešte v Bogote! Bogota je 3. najvyššie položené hlavné mesto sveta a my hneď na začiatok vyr BUBO pozná všetky bezpečné a dôležité miesta, radi Vám ich všetky ukážeme. Najkrajšie múzea, najlepš Váš pohľad z Monserrate. Teraz máme prehľad, kde sa čo nachádza a môžeme pokračovať ďalej. 
foto: Lu Privítanie čajom z koky na vrchole nad Bogotou. foto: Luboš Fellner - BUBO Bývame v kvalitnom hoteli a teraz prechádzame farebnou historickou štvrťou La Candellaria
foto: Ľubo Historická štvrť La Candelaria v hlavnom meste Kolumbie. Bogota, mesto zlata v tieni Ánd. Foto: Alena Spišáková - BUBO Ranná káva doma a v ten istý deň pristávame 4 stupne od rovníka vo výške 2640 m n.m. na najlepšom le Rozprávame si všetko dôležité z histórie a jej slávnych osobností. Foto: Alena Spišáková - BUBO Obed a ajiacchio v centre Bogoty na mieste, kde Bogota vznikla. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Kolumbia je bezpečná. S BUBO absolútne. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Na návšteve v poprednom Boterovom múzeu v Bogote. foto: Alena Spišáková - BUBO Prehliadku Bogoty nájdete aj v blogu. Vidíme naozaj veľmi veľa. Cesta je vhodná aj pre Vaše ratolesti. Foto: Ľuboš Fellner - BUBO Zapadlé uličky Bogoty, kam sa až toľko nechodí. Naši sprievodcovia tu žijú a Ľuboš Fellner sa sem te Kávička či rum? Každopádne na vysokej BUBO úrovni. Najlepšie múzeum zlata sveta. Navštívime! A povieme si o El Dorade, kam sa pozrieme zajtra. Spoľahlivá BUBO doprava iba pre nás. Vyrážame do El Doráda. Cesta nie je v žiadnom prípade nudná, le Podzemná katedrála v Zipaquira je celá zo soli. foto: Alena Spišáková - BUBO Úžasná podzemná katedrála v Zipaquirá. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO V katedrále je všetko zo soli aj táto panenka Mária.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO V meste je mnoho kaviarničiek, zmrzlinárni, butikov. Dostanete chuť na sladké? foto: Alena Spišáková Na raňajky výborná kávička, balíme a odchádzame do Karibiku! Kto sa teší ? 
foto: Ľuboš Fellner - BU V Irotame na Vás čakajú rôzne gastronomické zážitky.  Foto: Irotama Resort Izby sú priestranné, čisté, a mnohé majú výhľady (vyššia kategória izieb na vyžiadavanie) Foto: Irot Po večeroch si vychutnávate drink v jednom zo salónikov alebo zo svojej izby (vyššie kategórie izieb Izby majú štandardné vybavenie. Vlastná kúpeľňa, uteráky, minibar, klíma, Tv. Hotel si oficiálne pri Aj kúpeľne sú čisté, priestranné.. Foto: Irotama Resort Hotel s dôrazom na ekológiu a ochranu životného prostredia. Foto: Irotama Resort Len pár krokov a ste na svojej pláži. Foto: Irotama Resort Sú tu kurty, veľa voľnočasových aktivít na pláži aj v bazénoch. Foto: Irotama Resort Spoľahlivá značka Marriott - najnovší hotel v Bello Horizonte.
 Foto: Santa Marta Marriott Resort Pl Vyberte si svoje lehátko a vytiahnite si ho na pláž. Zaborte nohy do piesku a manžel Vám prinesie fľ Ide o nový hotel, čerstvo otvorený. Na recepcii Vás víta usmievavý personál, check in a oddychujete. V hoteli sú dve reštaurácie s medzinárodnou kuchyňou a robia aj skvelé morské plody. Foto: Santa Mar Bar je blízko. Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida Večer si skočte do baru na pohárik dobrej whisky alebo si vymyslite koktail podľa svojej chute a bar Veľký hotelový bazén. Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida Raňajky sa podávajú formou bohatého bufetu. 
 Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida Na výber sú rôzne druhy jedla, teplé aj studené. Na svoje si príde každý. Foto: Santa Marta Marriott Posuňte svoju dovolenku na vyššiu úroveň v doplnkovej službe. 
 Foto: Santa Marta Marriott Resort Pl Moderný hotel, štýlové izby aj spoločenské priestory.  Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormi Všetko pôsobí na človeka veľmi príjemne. Oblečte si najkrajšie šaty a vezmite svoju polovičku na skv Izby vyššej kategórie majú skvelé výhľady, terasu a viac priestoru (vyšší štandard izby je na vyžiad V hoteli je k dispozícii spa a sauna, veľký bazén, fitness centrum a bohato zásobovaný bar.  Foto: S Pláž je pár krokov od Vašej izby. Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida Ranný beh po pláži či silový tréning v hotelovom fitness centre. Udržujete si kondíciu aj počas dovo Najspoľahlivejší výber v Bello Horizonte na pláži.
 Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida Čarovná dovolenka v Santa Marte. Foto: Santa Marta Marriott Resort Playa Dormida
Destinácia: Kolumbia
Kód zájazdu: 1333874
Cena od: 3 499 €
Príplatky od: 570 €
Pobytovo-poznávacie
Kombinované pobyty

Výber termínu

17.07.2024 10 dní First Minute 3 799 € +570 € odlet: Viedeň letecká
26.07.2024 10 dní First Minute 3 799 € +570 € odlet: Viedeň letecká
07.08.2024 10 dní First Minute 3 799 € +570 € odlet: Viedeň letecká
16.08.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
28.08.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
06.09.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
18.09.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
27.09.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
09.10.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
18.10.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
30.10.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
08.11.2024 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
25.01.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
08.02.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
26.02.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
12.03.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
27.03.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
09.04.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká
29.04.2025 10 dní First Minute 3 499 € +570 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Cesta do jednej z najkrajších krajín sveta. Na úvod si vychutnáte pulzujúce hlavné mesto Bogota. Spoznáte jeho kultúru, fascinujúce pamiatky, najlepšie vyhliadky a po najlepšej šálke kávy sa vydáme na cestu do Karibiku a oddýchneme si na pláži v Santa Marta.

1. deň:
Odlet cez Atlantický oceán a v ten istý deň pristávame 4 stupne od rovníka vo výške 2640 m na najlepšom letisku Južnej Ameriky (podľa Skytrax). 8 miliónová Bogota je 3. najvyššie položeným hlavným mestom sveta. Transfer do absolútneho centra, do hotela, ktorý sme pre vás vybrali na základe našich osobných skúseností. Kolumbia sa Vám hneď bude páčiť a uvidíte, že ste v jednej z najvyspelejších častí Latinskej Ameriky.

2. deň:
Po kvalitných raňajkách a rannej kávičke sa vydáme na prehliadku hlavného mesta s dotiahnutou dramaturgiou. Začneme zubačkou na najsvätejší vrch Monserrate. Z výšky 3200 m budeme mať hlavné mesto Kolumbie pod sebou ako na dlani a z vtáčej perspektívy vás zorientujeme. Južne sú chudobné štvrte, na severe bohaté, na západe pri letisku žije stredná trieda. S CK prejdete všetky 3 časti – rozdiel v kvalite prehliadky je markantný! Ochutnáte čaj z lístkov koky? Čaj z koky nie je kokaín, no pomáha pri výškovej chorobe. Následne lanovkou dole do mesta. Okolo paláca, kde žil revolucionár Simon Bolívar, na námestie Plaza Bolívar. Toto je absolútny stred mesta. Hlavná katedrála je pre katolícku krajinu dôležitá a je najstaršou budovou námestia. Casa de Nariňo je sídlom prezidenta, v Capitolio, zasadajú obidve komory parlamentu. Najkrajšou budovou je Palác Liévano a najzaujímavejší príbeh má budova Justičného paláca, ktorý v roku 1985 napadli marxistické jednotky M-19 platené Pablom Escobarom. Vypálili vtedy archív a zničili dôkazy. Prechádzame pešo historickou štvrťou La Candelaria, kde Bogota vznikla. Malé farebné domčeky a sochy postáv, ktoré na nás hladia z okolitých striech. Tu sídlila DEA – protidrogová jednotka a práve túto budovu dal pred 30 rokmi vyhodiť do vzduchu Pablo Escobar. Obed na najkrajšom mieste v starej Bogote. Túlanie sa romantickými uličkami La Candelaria. V pláne máme (a na 100% zvládneme) aj prehliadku historického paláca, jeho nádvoria, balkónov, vnútorných záhrad, jednotlivých miestností a vy takto získate pocit ako sa žilo bohatým španielskym kolonizátorom. Taktiež navštívime najsvätejší biely kostol so sochou “Padlého Krista”, ktorá má vraj magickú a liečiteľskú moc. Prehliadka Bogoty by nebola kompletná bez návštevy dvoch múzeí. Múzeum Botero vzdáva hold modernému maliarovi a sochárovi, kolumbijskému géniovi. Jeho “tučné” diela sa predávajú dnes za milióny. Botero je pre Kolumbiu to čo Salvator Dali pre Kataláncov. Bogota spoločne so San José či Johannesburgom patrí medzi mestá zlata. Múzeum Zlata je tým najlepším svojho druhu na svete. 55 000 artefaktov a my pre vás vyberieme tie najlepšie. Vysvetlíme si čo je to “poporo”. Nádherné výrobky z čistého zlata. A práve to hľadali v 16. a 17. storočí dobrodruhovia, keď smerovali do bájneho Eldoráda. Na záver prehliadky vojdeme v múzeu do špeciálnej miestnosti, kde sa demonštruje ritual El Dorada = zlatého náčelníka, ktorý vkladá zlaté poklady do bájneho jazera. Pre cestovateľov bolo legendárne jazero pokladov Eldorado magickým miestom, kvôli ktorému podstupovali nebezpečné výpravy. Kde presne Eldorádo leží?

3. deň:
Dnes sa k Eldorádu vypravíme. Máme prenajatý luxusný klimatizovaný autobus a profesionálny sprievodca vám osvetlí súvislosti ohľadne Kolumbie. Zo žiadnych knižiek sa toto nedozviete, to proste musíte zažiť. Dnes máme v pláne krátku prechádzku po stopách Indiánov z kmeňa Muisca. Vojdeme do chráneného parku a pohybujeme sa v nádhernej prírode. Navštívime rekonštrukciu indiánskeho dreveného domu odkiaľ vychádzal náčelník El Dorado k svätému jazeru. A následne pôjdeme po jeho stopách. S domorodou indiánkou pomaly stúpame až na rímsu jazera, v ktorom sa našlo mnoho pokladov. Sme TU! Tu prebiehal rituál s náčelníkom pokrytým zlatým prachom a práve tu sa hádzali do jazera drahokamy a zlaté predmety. Tu vznikla legenda o Eldoráde a vy už viete čo El Dorádo je. Sme rozdelení na dve skupiny, a tak hodinovú prechádzku zvládne absolútne každý. Po obede smerujeme k ďalšej atrakcii, ktorá vám vyrazí dych. ZIPAQUIRA. Ak ste fanúšikom Petra Sagana a cyklistiky, tak aj meno Egan Bernal Vám určite niečo hovorí. Vedeli ste, že to je Kolumbijčan a že pochádza práve zo Zipaquirá? Egan v roku 2019 vyhral Tour de France. Sme v jeho rodisku! Pozrieme sa na soľné bane Zipaquira, ktoré sú miestom zázrakov. V hĺbke 120 metrov nájdeme monumentálnu katedrálu zo soli. Spustíme sa dole a tento unikát si dokonale pofotíme. Katedrála je obrovských rozmerov a my prejdeme krížovú cestu až k 20 m vysokému krížu. Kryštálové lustre, vstupy pre hriešnikov, katedrála je fascinujúca aj pre neveriacich. Práve v tejto oblasti sú aj najväčšie bane na svete na smaragdy (kameň lásky a krásy). V Zipaquire nájdete veľmi výhodné ceny. Zo Zipaquira smerujeme cez Zona Rosa späť. Už viete čo je to FARC, čo sú to kolumbijské kasty, ktorá je najdrahšia privátna univerzita a recept na hustú polievku ajiaco (čítaj achiáko), ktorá je národným jedlom tejto oblasti a ktorá sa varí s troma druhmi zemiakov. Pili ste už čokoládu so syrom? Džús z ovocia lulo či guanabana ? Viete, že kolumbijský systém adries je jedným z najlepších na svete? Čo v Bogote znamená BBC? Sú desiatky pikošiek, ktoré máme pre Vás v CK prichystané. Iní sa počas presunov nudia, vy sa dozviete súvislosti! Dnes sa dozvieme, čo je to Burundanga – droga pravdy a ukážeme aj kríky a zvonovité kvety tejto drogy. Kedysi ju používali indiáni Muisca, dnes ju sypú v baroch neskúseným turistom do nápojov. A následne do barov zájdeme. No nemusíte sa báť. V CK je Kolumbia absolútne bezpečná! Vieme, čo si môžeme dovoliť. Ovocné nápoje, ktoré ste ochutnali, budú tými najlepšími vo vašom živote. V Kolumbii všetko rastie lepšie, ovocie je väčšie, rastliny majú sýtejšiu chuť. Kolumbia je rajom.

4. deň:
Ranná káva a pobalíme si kufre. Dnes odchádzame smerom do Karibiku na pokojnú pláž Bello Horizonte na okraji mesta Santa Marta. Prvá prechádzka po pláži. Šum dokonalého mora. Drink a už len vychutnávate "náročný" karibský život. 

5. deň:
Po chutných raňajkách na spôsob bufetových stolov si môžete odskočiť do fitka, alebo zaplávať do mora. Hotel ponúka mnoho voľnočasových aktivít. Odporúčame Vám jeden deň si vyhradiť na malý výlet do mestečka Santa Marta, kde sa nachádza farma na cukrovú trstinu prerobená na múzeum, kde Simon Bolivar, osloboditeľ Kolumbie, trávil svoje posledné dni života. Ak sa Vám nechce, ostaňte v hoteli, relaxujte v jednom z 5 bazénov, dopĺňajte energiu v 1 z 9 reštaurácii a barov. Zaslúžili ste si to!

6. deň:
Zdravé raňajky a po nich deň plný oddychu. Už viete čo budete dnes robiť? Vyberiete si lehátko a vytiahnete ho na pláž? Zaboríte nohy do piesku a manžel Vám prinesie fľašu chladeného prosecca. Nechajte sa hladiť slnečnými lúčmi a potom skočíte do vĺn a zaplávajte si. Nezabudnite na svoj instagram a pravidelný upload. Večer si oblečte najkrajšie šaty a choďte na skvelú večeru. Slnko zapadlo a na pláži vegetia zamilované páriky, sviečka sa jemne chveje vo vetri a vonku je nesmierne príjemne. Máte za sebou ďalší krásny deň. Ozaj zajtra bude ešte lepší...

7. deň:
Relax vo Vašom hoteli. Už viete čo budete dnes robiť? Vyberiete si lehátko a vytiahnete ho na pláž? Zaboríte nohy do piesku a manžel Vám prinesie fľašu chladeného prosecca. Nechajte sa hladiť slnečnými lúčmi a potom skočíte do vĺn a zaplávajte si. Nezabudnite na svoj instagram a pravidelný upload. Večer si oblečte najkrajšie šaty a choďte na skvelú večeru. Slnko zapadlo a na pláži vegetia zamilované páriky, sviečka sa jemne chveje vo vetri a vonku je nesmierne príjemne. Máte za sebou ďalší krásny deň. Ozaj zajtra bude ešte lepší...

8. deň:
Relax vo Vašom hoteli. Už viete čo budete dnes robiť? Vyberiete si lehátko a vytiahnete ho na pláž? Zaboríte nohy do piesku a manžel Vám prinesie fľašu chladeného prosecca. Nechajte sa hladiť slnečnými lúčmi a potom skočíte do vĺn a zaplávajte si. Nezabudnite na svoj instagram a pravidelný upload. Večer si oblečte najkrajšie šaty a choďte na skvelú večeru. Slnko zapadlo a na pláži vegetia zamilované páriky, sviečka sa jemne chveje vo vetri a vonku je nesmierne príjemne. Máte za sebou ďalší krásny deň. Ozaj zajtra bude ešte lepší...

9. deň:
Toto je váš posledný deň pri Karibiku. Posledný drink, posledné nákupy suvenírov. Už vás tu každý pozná. Transfer na letisko a odlet do studenej Európy.

10. deň:
Prílet domov a zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi.

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking