Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Arménsko- krajina straých kresťanov

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 985637
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program:
1. - 2. denˇ: Odlet a pri´let. Tajuplne´ kla´sˇtory Haghpat a Sanahin (UNESCO), postavene´ za vla´dy kiurikianskej dynastie, su´ za´stupcami typickej byzantskej architektu´ry 10.-13. st. Dilijan, zna´me svojou cˇarovnou pri´rodou a tradicˇnou architektu´rou.

3. denˇ: Najva¨cˇsˇie arme´nske jazero „modra´ perla Kaukazu“. Lˇudia, ktori´ sem kedysi da´vno prisˇli a usadili sa tu, ho pome- novali Sevan, teda Cˇierne jazero. Kla´sˇtor Sevanavank, jedna z ikonicky´ch pamiatok Arme´nska a mozˇno najviac foto- grafovana´ cˇastˇ jazera Sevan. Historicky´ cintori´n Noratusposiaty takmer tisi´ckou starobyly´ch khachkar – arme´nskymi kri´zˇmi, symbolom cele´ho arme´nskeho na´roda. Je ich tu tolˇko, zˇe si miesto vyslu´zˇilo prezy´vku “more khachkar“. Prechod cez sla´vny priesmyk Selim Pass s vy´sˇkou 2410 metrov patri´ k najvysˇsˇi´m priesmykom cele´ho juzˇne´ho Kaukazu. Za´stavka na starej Hodva´bnej ceste, kde stavitelia po sebe zanechali najlepsˇie zachovanu´ karavanseraj v Arme´nsku. Tu sa kedysi uk- ladali na spa´nok obchodni´ci a ich zvierata´, aby nabrali sily po vy´stupe a na dˇalsˇie ra´no mohli hory opustitˇ.

4. denˇ: Zorats Karer alebo Karahunj prezy´vany´ „arme´nsky Stonehenge“. Podlˇa vedcov pohrebisko z doby bronzovej a podlˇa iny´ch zdrojov, miesto odkialˇ sa pozorovali hviezdy. Takmer 222 menhirov ro^znych velˇkosti´ cˇi tvarov, pricˇom tie najtˇazˇsˇie kamene maju´ aj 10 ton. Jazda svojho cˇasu najdlhsˇou lanovkou sveta „Kri´dla Tatev“ (r. 2010, dl´zˇka 5,7 km). Dych vyra´zˇaju´ce vy´hlˇady na kanˇon Vorotan. Kla´sˇtor Tatev, by´vale´ si´dlo jednej z najvy´znamnejsˇi´ch arme´nskych stredoveky´ch uni- verzi´t, Univerzity Tatev. Skalne´ mesto Stary´ Khndzoresk, pripomi´naju´ce turecku´ Kappadokiu.

5. denˇ: Majstrovske´ dielo stredovekej arme´nskej architektu´ry 14. st. kla´sˇtor Noravank v obkoleseni´ cˇerveny´ch ska´l. Ka- menne´ relie´fy a tva´r samotne´ho Boha. Vajoc Dzor, presla´vena´ vina´rska oblastˇ Arme´nska, ktora´ je povazˇovana´ za jednu z najstarsˇi´ch koli´sok pestovania hrozna a vy´roby vi´na. Ochutna´vka vi´n v miestnom vina´rstve v dedinke Areni. Posva¨tna´ hora Ararat. Opradena´ pri´behmi a legendami, ktore´ hovoria o potope sveta a o kora´be, ktory´ tu kedysi na hore prista´l. Kla´sˇtor Khor Virap, podlˇa legendy miesto uva¨znenia sv. Juraja povazˇovane´ za prve´ miesto, odkialˇ vo^bec krestˇanstvo v Arme´nsku vzisˇlo z „podzemia“ a stalo sa novy´m vla´dcom.

6. denˇ: Stredoveky´ jaskynny´ kla´sˇtor Geghard (UNESCO), kedysi chra´nil kopiju, ktorou bol prebodnuty´ bok Jezˇisˇa
Krista, od nepama¨ti oblˇu´bene´ miesto pu´tnikov. Chra´m Garni, najstarsˇia zachovana´ stavba na u´zemi´ Arme´nska (1. st.). By´valy´ pohansky´ chra´m slnka, nesko^r letne´ si´dlo arme´nskych kra´lˇov.Sla´vny arme´nsky konˇak Ararat. Pili ho W. Churchill, A. Christie cˇi F. Sinatra. Boli tu prezidenti, Platini aj skupina Deep Purple. Je tak skvely´, zˇe od Francu´zov dostal vy´nimku nazy´vatˇ sa slovom konˇak. (ochutna´vka a prehliadka pivni´c).

7. denˇ: Jerevan, hlavne´ mesto Arme´nska a jedno z najstarsˇi´ch permanentne oby´vany´ch miest na svete. Vyhliadka zvana´ Kaska´da, na´mestie Republiky s tancuju´cimi fonta´nami, obrovska´ socha „Matka Arme´nska“, farby vo^ne a chute miestnej trzˇnice Rynok.

8. denˇ: Echmiadzin – by´vale´ hlavne´ mesto Arme´nska, centrum arme´nskej pravosla´vnej cirkvi, cˇasto nazy´vany´ ako „ar- me´nsky Vatika´n“. Kostol Hripsime (UNESCO) a Katedra´la postavena´ na mieste, kde mal sv. Juraj bozˇsku´ vi´ziu o zva¨zku svetla dopadaju´com na zem. Ukry´va ko´piju ktorou bol Kristus prebodnuty´ na kri´zˇi, fragment z Noemovej archy a ku´sok sva¨te´ho kri´zˇa. Velˇkolepe´ ruiny katedra´ly Zvartnots (UNESCO) podlˇa legendy postavenej na mieste, kde sa stretol sv. Juraj s arme´nskym kra´lˇom Trdatom III.. Presun do Tbilisi.

9. - 11. denˇ: Odlet z Tbilisi domov (9. denˇ v skory´ch ranny´ch hodina´ch) alebo predl´zˇenie programu o Gruzi´nsko: Tbilisi a gruzi´nsky folklo´rny vecˇer. Skalne´ mesto Uplistsikhe.Gori, rodisko a mu´zeum dikta´tora Stalina. Mtskheta (UNESCO), najposva¨tnejsˇie miesto Gruzi´nska. Kaukaz, prejazd vojenskou cestou do ho^r na sever. (Pevnostˇ Ananuri, Kazbegi a kostol Sv. Trojice v nadmorskej vy´sˇke 2200 m. ). Odlet domov.

CENA ZAHŔŇA:
Letecku´ dopravu
Mikrobusovu´ dopravu podlˇa programu
Ubytovanie v 3* hoteloch /penzio´noch s ranˇajkami 
5x vecˇere
Vstupy, ochutna´vku vi´na, arme´nsky vecˇer,
Sprievodcu CK, poistenie proti insolventnosti.

CENA NEZAHŔŇA:?
 Lanovku?

OSTATNÉ DOPLATKY:
Letiskove´ a servisne´ poplatky 250 €
Za predl´zˇenie o Gruzi´nsko (9. - 11. denˇ), vra´tane gruzi´nske´ho folklo´rne´ho vecˇera, vstupov a 1 vecˇere 257€
Za 1/1 izbu 197 € (9 dni´), 237 € (11 dni´).



Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Booking