Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Jordánsko za 5 dní

Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 990484
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Jordánsko je mnohými nedocenená krajina aj napriek svojej rozmanitej kultúre a histórii . Niektorí z nás ju poznajú iba v súvislosti s Petrou, mesto vybudované bájnymi Nabatejcami. Ale vedeli ste, že tu pobývali aj Rimania, ktorí tu vybudovali mesto porovnateľné s Pompejami? Jordánsko bolo istý čas aj domovom pre vládcov Osmanskej ríše. Domov to nie sú len paláce a murované domy, my Vám ukážeme, ako sa bývalo a býva v púšti. Zároveň zistíte ako  približne vyzerá Mars, teda aspoň podľa tvorcov slávneho filmu Marťan, ktorý natáčali práve v Jordánsku. Takže kamera, klapka, akcia-  dovolenka ako z filmu len pre Vás.

Program:
1. deň
Prílet na letisko vo večerných hodinách
transfer do hotela
ubytovanie a voľný čas

2. deň

Exkurzia po Ammáne – pozrieme si svetlá veľkomesta a navštívite hlavné pamiatky: Citadela, z ktorej sa otvára krásny výhľad na mesto, rímske divadlo – je dominantou starého mesta z antických čias, Rainbow street – najznámejšiu ulicu Ammánu plnú obchodíkov a reštaurácií a nevynecháme ani ammánsku mešitu. (prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok, vstupuje sa iba do Citadely.) Nasleduje transfer do Wadi Rum, ktorý trvá okolo 4 hodín, nezabudnite si preto pribaliť k sebe do autobusu všetko čo budete potrebovať.
Exkurzia a noc vo Wadi Rum – Budeme prechádzať scenériami, obklopení z oboch strán púšťou a horami, až kým prídeme do mesačného údolia Wadi Rum. Potom začneme 2-hodinovú jazdu v beduínskych džípoch. Navštívime Lawrenceov prameň a úžasné pieskové duny. Dáme si šálku čaju pri vatre a zastavíme sa, aby sme si pozreli dych vyrážajúci západ slnka. Potom sa vrátime do beduínskeho tábora na tradičnú večeru a ubytujeme sa v typických domčekoch v kempe, v ktorom je pre vás zabezpečený komfort 3* hotela. Domčeky sú útulne zariadené so vlastnou kúpeľňou, elektrinou a wifi.

3. deň
Dnes je deň D, kedy objavíme ten najväčší poklad Jordánskeho kráľovstva – siedmy div sveta a pôjdeme do Petry – strateného mesta vyrezaného do kameňa. Prejdeme sa roklinou Siq, uvidíme obeliskové hrobky, systém zavodňovania, kaligrafie, pokladnice a divadlá. Po prehliadke Petry nás čaká zaslúžený odpočinok. Potom sa presunieme naspäť do Ammánu.
Exkurzia na bazár – sprievodca vás zoberie na návštevu „srdca Ammánu“ – veď kde inde spoznáte mesto lepšie ako na trhovisku, na ktorom to hýri farbami a chuťami? Garantujeme vám že tu si nakúpite tie najlepšie koreniny, ovocie, tabak či koláčiky…vaše chuťové bunky dostanú zabrať.
Noc v hoteli pri Mŕtvom mori.
Večera v hoteli.

4. deň
Voľný čas pri Mŕtvom mori do cca 12.00-13.00, kde si vychutnáme pozitívne účinky liečivých minerálov obsiahnutých vo vode najnižšie položeného slaného jazera na svete.
Exkurzia do Jerash – ktoré miestny nazývajú aj mesto pohybujúcich sa stĺpov alebo Pompeje východu. Toto miesto je jedným z najväčších a najlepšie zachovaných rímskych miest mimo Talianska. Jerash bol súčasťou zoskupenia Dekapolisu – obchodného združenia 10 miest, v ktorom žilo za jeho najväčšej slávy okolo 20tis. obyvateľov. Mesto ľudia postupne opúšťali kvôli nájazdom nepriateľov a častým zemetraseniam. Antická časť tohto mesta tak zapadla prachom a ľudia ho znovu začali objavovať v polovici 20.storočia. Vy máte jedinečnú možnosť toto miesto navštíviť a zistiť aj prečo dostalo prezývku „mesto pohybujúcich sa stĺpov“.
Noc v hoteli pri Mŕtvom mori.
Večera v hoteli.

5. deň
voľný deň
Transfer na letisko a odlet domov.
*pri odlete/návrate z budapešti odlet doobeda
** pri odlete/návrate z Viedne odlet večer

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)
** Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie.

Hotel Grand East hotel 4*, Mŕtve more

Hotel disponuje vlastnou pieskovou plážou a bazénom.  Moderne zariadené izby s balkónom ponúkajú výhľad na Mŕtve more a okolie. Disponujú TV, minibarom, sejfom a súkromnou kúpeľňou.  Wifi je zadarmo dostupné v celom hoteli. Lehátka a slnečníky nájdete na súkromnej pláži.

Kemp Hasan Zawaid 3*
Kemp Hasan Zawaid 3* sa nachádza v púšti Wadi Rum a pozostáva z komplexu malých chatiek, ktoré sú zariadené v tradičnom štýle s vlastnou kúpeľňou, elektrinou a vo väčšine prípadov aj wifi. V spoločenskej miestnosti pri ohnisku si môžete oddýchnuť pri fajčení vodnej fajky (za doplatok- 5JD vodná fajka, na počte ľudí nezáleží). Raňajky a večera sa podávajú v tradičnom štýle formou bufetu. Prechádzky mimo kemp – na vlastné riziko (môžete sa ľahko stratiť).

Hotel Mena Tyche 4*, Ammán
Hotel Mena tyche sa nachádza v pokojnej rezidenčnej štvrti, iba 30 minút od letiska. Izby sú zariadené v modernom štýle s pokrytím wifi, klimatizáciou, TV, trezorom a príslušenstvom na prípravu kávy a čaju. Hotel má vlastnú veľmi chutnú reštauráciu.

Cena zahŕňa:
ubytovanie: 2x hotel Mena Tyche 4*, 1x camp vo Wadi Rum 3*+, 1x hotel Ramada Dead sea 4*/Grand East 4*
všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
stravovanie: polpenzia
Jordánske víza a odchodové poplatky
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky vstupné poplatky do pamiatok

Cena nezahŕňa:
letenky od 170€/osoba
cestovné poistenie štandard: 15€ osoba pobyt
alebo cestovné poistenie exclusive 100% storno: 22,5€ osoba pobyt

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Booking