Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Temperamentný Madrid a flamenco show LETECKY

Destinácia: Španielsko, Madrid
Kód zájazdu: 1284505
Cena od: 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

11.10.2024 4 dni First Minute 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Neváhajte a navštívte mesto v srdci Španielska – Madrid. Prejdite si historické pamiatky, nádherné zelené parky, zažite flamenco show, navštívte najväčšiu býčiu arénu v Španielsku, pozrite si známy futbalový štadión Realu Madrid, ochutnajte tradičné španielske jedlá,... Španieli milujú život, zábavu, umenie,  kultúru, futbal, dobré jedlo a vy budete zaručene milovať Madrid.

Program:
1.deň:
odlet z Viedne do Madridu. Po prílete do Madridu presun na hotel. Ubytovanie. V popoludňajších hodinách začnete na námestí Plaza Espaňa, kde stojí známe súsošie rytiera Dona Quijota a Sancha Panzu. Prejdete na námestie námestí Plaza Mayor, kde sa kedysi konali býčie zápasy, verejné popravy, ale aj rôzne veselice. Dnes tam nájdete obchodíky so suvenírmi, reštaurácie a bary. Deň zakončíte na tradičnej tržnici Mercado San Miguel, ktorá je doslova rajom pre milovníkov dobrého jedla a pitia, plná najrôznejších druhov rýb, mäsa, syrov, vína, či ovocia. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


2.deň:
po raňajkách navštívite najväčšiu býčiu arénu v Španielsku, arénu pravých španielskych toreádorov - Las Ventas a múzeum býčich zápasov, kde sa veľa dozviete o tradičnej koride a býkoch. Neskôr nahliadnete do Kráľovského paláca, kde budete obdivovať asi 50 miestností ako napríklad : Trónnu sálu s lustrami z benátskeho krištáľu, kráľovské komnaty Karola III., lekáreň, knižnicu, či zbrojnicu v podzemí.  Prejdete sa obrovskou obchodnou tepnou Gran Via, kde sídli viacero svetových módnych značiek, bánk, luxusných hotelov a vychýrených reštaurácií.  Dostanete sa k fontáne Cibales, ktorá je symbolom mesta a zobrazuje rímsku bohyňu poľnohospodárstva a plodnosti. Stojí pred nádherným bielym Palácom komunikácií, ktorý patrí k najmonumentálnejším stavbám v Madride. V prípade záujmu môžete deň zakončiť nezabudnuteľnou Flamenco show, na tradičnom predstavení plnom tanca, vášne a emócií. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


3.deň:
po raňajkách sa pozriete na jednu z najkrajších železničných staníc v Madride. Stanica Atocha, je známa tým, že sa tu nachádza veľká tropická záhrada s palmami, vtáctvom a veľkým množstvom korytnačiek. Oddych si môžete dopriať v nádhernom a obrovskom parku El Retiro, ktorý je veľký až 125 hektárov a je tu viac ako 15 000 stromov, prezýva sa aj španielsky "Central Park". V parku objavíte rôzne zákutia s fontánami, záhrady, sochy, viac ako 4000 ruží, najstarší madridský strom... Najkrajšou budovou parku je Krištáľový palác. Stretnete tu aj pouličných maliarov, umelcov, žonglérov. V prípade záujmu môžete navštíviť aj priľahlú botanickú záhradu. Milovníci umenia si prídu na svoje v múzeu El Prado, ktoré je jednou z najznámejších a najvyhlásenejších svetových galérií na svete. Nájdete tu diela mnohých významných európskych maliarov. K ďalším exemplárom patria aj sochy a mince. Neďaleko parku El Retiro sa nachádza aj Naval Museum – múzeum námorníctva, ktoré vám priblíži vývoj námorníctva v Španielsku, objaviteľské cesty Španielov i objavy Krištofa Kolumba. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň:
po raňajkách si môže prezrieť legendárny futbalový štadión Realu Madrid -Santiago Bernabéu. Real Madrid je jedným z najlepších futbalových klubov sveta. Štadión je obrovský a jeho kapacita presahuje 80.000 miest. Počas prehliadky štadiónu si vychutnáte nielen panoramatický výhľad na celý športový areál, ale aj množstvo klubových trofejí a fotografií. Neskôr individuálny program. V popoludňajších hodinách odchod na letisko. Odlet do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Madrid - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Madridu
3 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
transfér letisko - centrum Madrid - letisko cca 20 - 25 €
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm ) - 30 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
pobytová taxa v hoteli cca 3-5 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba ( len v prípade záujmu )
Kráľovský palác - 10 € / dospelá osoba, 8 € po skupinovej zľave
býčia aréna Las Ventas - 12,90 € / osoba
Museo del Prado - 15 € / osoba, deti do 18 rokov zadarmo, studenti od 18-25 rokov zadarmo
futbalový štadión Santiago Bernabéu - 25 € / dospelá osoba, 30 € / dospelá osoba s audio guide, deti do 14 rokov / 18 €
múzeum námorníctva - 3 € / dospelá osoba
Flamenco show - cca 30 € - osoba od 12-65 rokov ( dlžka show je 1 hodina )
Flamenco show + nápoj - 35 € - osoba od 12-65 rokov


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Madrid

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking