Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Južná Kórea

Destinácia: Južná Kórea
Kód zájazdu: 1309736
Cena od: 2 979 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.09.2024 14 dní First Minute 2 979 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) DO SOULU
Odlet z Prahy (Viedne) do Soulu.

2: SOUL
Predpokladaný prílet na letisko Incheon v 16.55 hod. Transfer do hotela, ubytovanie.

3: SOUL
Raňajky. Celodenná prehliadka Soulu vrátane paláca Gyeongbokgung, sídla dynastie Čoson s pavilónmi v kórejských záhradách. V paláci sa nachádza vynikajúce folklórne múzeum s prehliadkou kórejskej kultúry. Pokračovanie návštevou uličky Insadong a budhistického chrámu Jogye-sa a svätyne Jongmyo, hlavnej kórejskej svätyne predkov, založenej dynastiou Čoson. Popoludní návšteva Bukchon Hanok Village s najväčšou koncentráciou tradičných kórejských domov v Soule. Program ukončíme návštevou Kórejskej veže s panoramatickým výhľadom na Soul. Nocľah v Soule.

4: GONGJU – DAEJEON
Po raňajkách prejazd do Gongju, bývalého hlavného mesta najstaršie kórejskej dynastie Pekče. V roku 1971 tu bola objavená hrobka kráľa Muryeonga (UNESCO). Návšteva chrámu Magok-sa, založeného v roku 640 n.l. Nasleduje prehliadka bývalej vojenskej pevnosti Gongsanseong, dnes pod ochranou UNESCO. Nasleduje odchod do Daejeon, piateho najväčšieho mesta Kórejskej republiky, centrá vedy a techniky s ústredím štátnej správy. Ubytovanie. Možnosť relaxácie v kúpeľoch zo zdrojov prírodných horúcich prameňov.

5: JINJU – BUSAN
Po raňajkách odchod na juh Kórejského ostrova do mesta Jinju. Návšteva pevnosti, spojenej s japonskou inváziou v roku 1592. Tu sa odohrala jedna z kľúčových bitiek, pri ktorej padlo 70.000 Kórejcov. Nasleduje prejazd do Busane, druhého najväčšieho mesta Kórejskej republiky. Zastávka v prírodnom parku Igidae s panoramatickým výhľadom na mesto. Zvyšok dňa voľno s možnosťou odpočinku na najznámejšej pláži Haeundae, prípadne návšteva tržnice, či miestnych kaviarní a barov. Nocľah v Busane.

6: ULSAN – GYEONGJU
Po raňajkách nasleduje odchod do Gyeongju so zastávkou v Ulsane, v prírodnom parku Daewangam. Tu môžete obdivovať prírodné scenérie prímorských skalísk. Ďalšou zastávkou je chrám Bulguk-sa (UNESCO), postavený počas vlády slávneho kráľovstva Silla. Nasleduje návšteva Národného múzea v Gyeongju, najlepšieho historického múzea v Kórei. Popoludní návšteva najstaršieho astronomického observatória na Ďalekom východe Cheomseongdae, postaveného v 7. storočí n.l. Ubytovanie, nocľah.

7: ANDONG – WONJU – PYEONGCHANG
Po raňajkách odchod do Andong s návštevou skanzenu HAHO Folk Village (UNESCO) s úžasnou dedinkou plnou niekoľko sto rokov starých domčekov. Nasleduje návšteva Hanji Theme Park, s ukážkou výroby tradičného kórejského ručného papiera. Ubytovanie v Pyeongchang.

8: PYEONGCHANG – MT. SEORAK – SOUL
Po raňajkách zastávka v dejisku Zimných olympijských hier 2018 s prehliadkou skokanských mostíkov. Nasleduje zastávka na rybom trhu v Jumunjinu. Nasleduje krátka prechádzka v národnom parku Seoraksan. Návrat do Soulu. Ubytovanie, nocľah.

9: JEJU
Po raňajkách nasleduje transfer na letisko a odlet na ostrov Jeju - najväčší kórejský ostrov s rozlohou 1.848 km2. Popoludní návšteva Múzea folklóru a prírody. Krátka zastávka pri Dragon Head Rock, čiže Dračej hlave odvodenej z podoby lávovej formácie. Ubytovanie, nocľah.

10: JEJU
Po raňajkách prehliadka Seongeup Folk Village, dedina tradičných ľudových domov, kde aj v súčasnej dobe žijú miestni obyvatelia. V prípade dobrého počasia budete mať príležitosť obdivovať nádychové potápačky - Haenyeo (UNESCO), ktoré sú schopné zadržať dych až na 2 minúty a potopiť sa do hĺbky 20 metrov, kde zbierajú riasy a mäkkýše. Zastávka v Seongsan Ilchulbong Sunrise Peak - najpôsobivejšej prírodnej zvláštnosti na Jeju. 182 metrov vysoký sopečný kužeľ, ktorý vznikol vulkanickou činnosťou pred viac ako 100 000 rokmi. Posledná zastávka nás zavedie k systému lávových tunelov Manjanggul. Nocľah.

11: JEJU - SOUL
Po raňajkách návšteva pláže Hyeopjae s belostným pieskom a kryštalicky čistým morom. Nasleduje zastávka v Hallie Parku, kde si prezriete botanickú záhradu, záhradu bonsajov a miniskanzen. V neskorom popoludní transfer na letisko a odlet do Soulu. Transfer na hotel. Nocľah.

12: SOUL - PRAHA (VIEDEŇ)
Po raňajkách odjazd do mestečka Paju ležiaceho v blízkosti demarkačnej zóny s KĽDR. Návšteva Imjingak parku, nasleduje tretí infiltračný tunel, vyhĺbený Severokórejčanmi počas vojny. Ďalej z pozorovateľne Dora nahliadnete za hranice Severnej Kórey. Návrat do Soulu. Návšteva Lotte World Tower Seoul Sky - najvyššej budovy v Južnej Kórei s panoramatickým výhľadom na hlavné mesto. Večer presun na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

13: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Soul – Praha s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestny prelet Soul – Jeju – Soul
11 x nocľah s raňajkami v hoteloch 4*
program vrátane vstupov a transferov
služby sprievodcu ESO travel počas okruhu (min. počet: 16 osôb)

Cena nezahrnuje:
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
letiskové taxy 369,- EUR

Kórea - krajina dlhodobo rozdelená napoly železnou oponou, krajina kontrastov, snových krajiniek a starodávnej kultúry. Navštívte jej prívetivejšiu južnú polovicu.

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking