Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Peru - za tajomstvom Inkov

Destinácia: Peru
Kód zájazdu: 1325182
Cena od: 3 379 €
Príplatky od: 489 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.10.2024 15 dní First Minute 3 379 € +489 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) - LIMA
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Limy.

2: LIMA
Prílet do Limy. Po vybavení pasových formalít nasleduje transfer do hotela. Po krátkom odpočinku sa vydáte na prehliadku hlavného peruánskeho mesta Limy, kedysi najbohatšieho mesta sveta, ktoré v roku 1535 založil španielsky dobyvateľ Francisko Pizarro na brehoch rieky Rimac. Prejdete sa cez námestie Plaza de Armas s prezidentským palácom a katedrálou Santo Domingo, aj po štvrti Miraflores. Vedľa koloniálnej architektúry tu uvidíte aj moderné budovy, nákupné galérie, luxusné obchody a reštaurácie s vybranými lahôdkami bohatej peruánskej kuchyne. Pozrite si katedrálu, kostol s kláštorom Santo Domingo, múzeum Larco a tiež pyramída Huaca Pucllana z nepálených tehiel. Návrat do hotelu, nocľah v Lime.

3: PARACAS – NAZCA
Prejazd z Limy do Paracas na miestne letisko. Odtiaľ sa vydáte malým lietadlom k planine Nazca, kde budete mať možnosť z výšky uvidieť unikátne obrazce v púšti, ktoré znázorňujú napr. opicu, pavúka, vtáka alebo postavu pripomínajúcu kozmonauta a vzhľadom k svojej veľkosti sú dobre viditeľné iba z dostatočnej výšky. Okrem obrazcov je planina posiata aj presnými geometrickými obrazcami a čiarami. Pôvod obrazcov sa nedokázal nikdy uspokojivo vysvetliť a stále existuje veľké množstvo teórií o ich vzniku. Prelet späť do Paracas, následne transfer do hotela, ubytovanie a nocľah v Paracas.

4: BALLESTAS – AREQUIPA
Dnešný deň začnete výletom loďou na ostrovy Ballestas. Táto oblasť je známa najmä kvôli veľkému množstvu vtákov a bohatému morskému životu. Predtým sa tu ťažilo guáno, čo je vtáčí trus bohatý na fosfor a amoniak a slúžil ako surovina na výrobu hnojív. Po návrate do prístavu presadnete na transfer na letisko v Lime. Prelet do Arequipa. Transfer na hotel, ubytovanie a nocľah v "bielom meste" Arequipa.

5: AREQUIPA
Prehliadku Arequipa začnete návštevou pozoruhodného kláštora Santa Catalina, uchvacujúceho komplexu dláždených uličiek a elegantný budovy, ktorý bol otvorený pre verejnosť až v roku 1970 a radí sa medzi významné pamiatky tohto regiónu. Prejdete sa po "Plaza Mayor", navštívite kostol "La Compania de Jesus ". Popoludní návšteva okolia mesta - Sabandia Mill a panského sídla Mansion del Fundador. Nocľah v Arequipa.

6: LA CALERA – CHIVAY
Odchod smer Colca Valley. Miniete miesta, kde sa takmer zastavil čas. Cestou je možné obdivovať nádhernú krajinu, kde sa vo voľnej prírode pasú lamy a alpaky. Prejdete okolo niekoľkých pôvabných dediniek, v ktorých okolí sú dodnes visuté terasy s políčkami, kde miestni pestujú obilie i zeleninu, uvidíte závesné hrobky alebo malé zavlažovacie kanály, ktoré sú vytesané do kameňov. Zastávka pri termálnych prameňoch La Calera. Príchod do Chivay, ubytovanie v hoteli a nocľah.

7: KAŇON COLCA - CRUZ DEL CONDOR - PUNO
Skoro ráno prejdete k vyhliadke "Mirador de la Cruz del Condor". Budete mať jedinečnú možnosť uvidieť andské kondory, rozpätie ich krídel mnohokrát dosahuje až tri metre. Majestátne kondory nad najhlbším kaňonom sveta (4.160 metrov v severnej časti) na pozadí andských vrcholov a pod nebesky modrou oblohou, to bude jeden z najväčších zážitkov na tejto ceste. Príchod do Puna, nocľah.

8: JAZERO TITICACA - LOS UROS - TAQUILE - PUNO
Dnešný výlet zahájite plavbou po jazere Titicaca, ktoré je posvätným jazerom Inkov, najväčším vysokohorským jazerom sveta rozkladajúcim sa na hraniciach Peru a Bolívie vo výške 3.812 metrov nad morom. Jazero Titicaca má rad ostrovov, medzi ktorými budia pozornosť plávajúce rákosové ostrovy Los Uros, ktoré tiež navštívite. Indiáni, ktorí žijú na týchto ostrovoch, o sebe hovoria, že majú čiernu krv, ktorá ich chráni pred chladom jazera, v ktorom má voda stálu teplotu 13 stupňov Celzia. Vašou ďalšou zastávkou bude ostrov Taquile, ktorý sa niekedy tiež nazýva peruánsky Alcatraz, lebo tu bývalo väzenie. Miestnou raritou sú tkané látky a predovšetkým pletené čiapky. Návrat do Puna v popoludňajších hodinách.

9: PUNO - CUSCO
Raňajky. Prejazd do mesta Cusco, panoramatická cesta Andami (špicaté vrcholy Ánd, prudké zrázy, krásne údolia, po ceste autobusom dosiahnete nadmorskej výšky 4.300 metrov). Cestou návšteva kamenných hrobiek v Sillustani pri lagúne Umayo. Sillustani je najrozsiahlejším pohrebiskom sveta. Počas prejazdu bude niekoľko zastávok na fotografovanie a zastávka na obed (v cene). Nocľah v Cusco.

10: SVÄTÉ ÚDOLIE – AQUAS CALIENTES
Celodenný výlet do posvätného údolia Inkov Valle Sagrado. Podľa aktuálnych podmienok buď návšteva mesta Pisac a jeho vyhláseného trhu alebo návšteva dediny Chichero. Pokračovať sa bude do archeologického náleziska Ollantaytambo. Táto mocná pevnosť má tú česť, že zažila jednu z mála porážok, ktorú Inkovia spôsobili španielskym dobyvateľom, kedy bol v roku 1536 Hernando Pizarro nútený utiecť späť do Cusca potom, čo nedokázal prelomiť opevnenia. Prejazd vlakom pozdĺž rieky Urubamba do mestečka Aquas Calientes, kde sa v okolitých kopcoch ukrýva poklad v podobe bájneho inkského mesta. Ubytovanie v hoteli, nocľah v Aquas Calientes.

11: MACHU PICCHU
Raňajky. Dnes na Vás čaká nezabudnuteľná prehliadka najkrajšej pamiatky Južnej Ameriky a posvätného miesta Inkov Machu Picchu, ktoré objavil Američan Hiram Bingham 24.7.1911 uprostred hôr a džungle. Ako je možné, že tu, vo výške 2.399 metrov nad morom, vystavali predkolumbovskí domorodci tak dokonalé stavby z ťažkých kameňov, medzi ktoré nedostanete ani list papiera? Po 3.000 schodoch je možné prejsť všetkými námestiami, nástupišťami a terasami, a navštíviť všetky svätyne, observatóriá a obytné budovy. „Machu Picchu, navždy už zostane Tvoje meno vypálené zlatými lúčmi do knihy nesmrteľnosti“. Návrat do Cusco. Nocľah.

12: CUSCO
Raňajky. Prehliadka najkrajšieho peruánskeho mesta Cusco, ktoré bolo založené koncom 12. storočia Manco Capacom. Meno mesta bolo symbolom jeho významu - Cusco znamená v kečuánčine pupok, stred; Cusco leží vo výške 3.400 metrov nad morom. Námestie Plaza de Armas, koloniálne arkády, katedrála s čiernym Kristom, patrónom mesta; Pizzarov palác, chrám Koricancha, kláštor Santo Domingo. Pred zajtrajším odletom je ešte nutné zájsť do mesta a ochutnať lahodné pisco sour. Nocľah v Cusco.

13: CUSCO - LIMA
Transfer na letisko. Odlet do Limy a následne odlet do Prahy s prestupom.

14: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Zmena programu vyhradená
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
11 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkami
3 x obed
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu ESO travel
prelet nad planinou Nazca

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 489,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking