Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

India - veľký okruh

/uploads/galleries/4917/file.0hlavna-dreamstime_xl_20904121.jpg Vitajte v neuveriteľnej Indii. India je ako iný vesmír. Už po prvom raze sa sem budete chcieť vracať BUBO chodí do Indie už desaťročia a aj túto krajinu s nami zažijete inak. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Uvidíme aj najväčšiu a najkrajšiu mešitu miliardovej Indie Jama Masjid zo 17. storočia. foto: Samuel V sikskom chráme Vám porozprávame o histórii tohto náboženstva, ktoré mnohí pokladajú za agresívne. Dnes z jeho radov však pochádza aj indický premiér. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Pred vstupom Vám BUBO sprievodca vysvetľuje ako sa máme správať. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Na tom najmilšom mieste v Delhi. Vyskúšate si prípravu placiek čapátí? foto: Ľuboš Fellner - BUBO V sikhskej gurudware dostane najesť každý pútnik a cestovateľ. foto: Zuzana Hábeková Nákupy na Chandni Chowk ako z klasických orientálnych rozprávok. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Korenia od výmyslu sveta, pestrofarebné šatky a neskutočná tlačenica. V Indii spravíme z každého feš India Gate – symbol nového Dillí. foto: Robert Taraba - BUBO Prejdeme sa ruinami prvej mešity v Indii. 
foto: Samuel Kĺč - BUBO Krásne perzské motívy, vyskladané z pozostatkov bývalých hinduistických chrámov. foto: Samuel Kĺč - Zachovalá, vyše 700 rokov stará detailná výzdoba. Stačí sa zadívať a prenesie vás to do minulosti.
f Dômyselná architektúra a nepriehľadné okná, odkiaľ konkubíny pozorovali život na ulici.
foto: Martin V sále verejných stretnutí. Život ako keby sa tam zastavil.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Do Indie chodíme už dlhé roky a vybudovali sme si tu pevné priateľstvá. Na BUBO sa tu dá spoľahnúť. Zelená brána, tiež nazývaná brána Leheriya (čo znamená: „vlny“), symbolizujúca jar.
foto: Martin Fer Nedostupný vodný palác, ktorý sa vznáša na vodnej hladine pôvodne slúžil ako poľovnícka chata.
foto: Zrkadlový obraz pri západe Slnka. Ideálne podmienky pre fotografov. Vstupujeme do palácu a ideme navštíviť maharadžu.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Dokonalosť sama. Brána Peacock, ktorá predstavuje jeseň.
foto: Samuel Kĺč - BUBO JAIPUR – hlavné mesto púštneho a najpestrofarebnejšieho miesta celej Indie, štátu Rajastan. foto: Sa Chrám vetrov v Džajpure si pozrieme naozaj zblízka. Čo to asi je za stavbu? Neverili by ste, ale práve v Jaipure sú najväčšie slnečné hodiny na svete. f Typický predstaviteľ radžastánu s fúzikom a turbanom.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Šesťuholníková mugalská záhrada s výhľadom na Jaigharstkú pevnosť.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Najfotografovanejšia brána celého Radžastánu - Ganesh pol.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Sheesh Mahal –zrkadlová sieň, ktorej steny sú pokryté zložitou mozaikou črepov, zrkadla a brúseného Unikátne zábery. foto: Martin Ferenčík - BUBO Opustený, no zachovalý kráľovský palác a ukážka precíznej práce architektov. 
foto: Samuel Kĺč - BUB Milodary a obety ťa spasia.
foto: Tomáš Kubuš - BUBO Z terasy uvidíte aj Taj Mahal, len musíte vedieť odkiaľ.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Symbol nekonečnej lásky.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO AGRA: bývalé hlavné mesto ríše. Podrobná prehliadka Taj Mahalu (UNESCO), vraj najkrajšej stavby svet BUBO sprievodcovia tu chodia každý rok a poznajú každý jeho kút. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Detail je dôležitý, hlavne z blízka.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Brána, ktorá za sebou skrýva novodobý div Sveta.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Madam, one Naša veľká cesta do Indie je pre každého kto chce z tejto unikátnej a miliardovej krajiny vytlačiť m Nedobytná pevnosť, ktorá za hradbami skrýva naozaj prekvapivé skvosty.
foto: Samuel Kĺč - BUBO 1 z divov sveta musí byť prísne strážený. Úsmev v Indii je však na prvom mieste.
foto: Ján Zachar - Pohľad, ktorý sa naskytol aj uväznenému Shaha Jahanovi, po dostavaní jeho Taj Mahalu. foto: Robert T Miestny remeselník pri výrobe hinduistické-ho božstva.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Večerná energia spirituálneho mesta.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Očisťujúci plameň, vás zbaví zlých myšlienok.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Budúci indický kaderník, skladá poslednú skúšku - seba-oholenie.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Podľa náboženských princípov sa musia zbaviť starého, aby vzniklo nové.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Oslavy na dillíjskom Rajpath bulvári.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Suvenír z Indie, vždy poteší. Nezabudnite však zjednať cenu. 
foto: Martin Ferenčík - BUBO Detská čistá duša. foto: Martin Ferenčík - BUBO Tu sa nachádzalo bývalé sídlo radžastanských maharadžov.
foto: Martin Ferenčík - BUBO Indovia hygienu nepodceňujú. Stačí jednorazová prírodná kefka na zuby.
foto: Martin Šimko - BUBO Každodenné zvážanie dreva na spaľovanie pozostatkov.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Ranný pozdrav Slnku na naj posvätnejšom mieste Indie. Surya Namaskar.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Každodenná ranná rutina spojená s očistou tela aj duše.
foto: Samuel Kĺč - BUBO Aarti je zbožný rituál, ktorý používa oheň ako obetu. Zvyčajne vo forme lampy, pri ktorej kňazi spie Neďaleko Jaipuru BUBO navštevuje nádhernú pevnosť Amber. Pevnosť Amber džípy.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Nastupovať, zážitky sú pred nami. Ťava na ceste? Pre BUBO žiadny problém. Na našich zájazdoch zažívame kadečo. Pri ceste z Jaipuru do Dillí objavujeme aj takéto studne. BUBO pomáha miestnym pri výstavbe domu. Je to zábava a skvelý zážitok. India je krajinou s exotickými ľuďmi. Mágia Indie sa premieta aj v jej ľuďoch. Oddych v centre mesta. Trošku si vyhodila z kopýtka. India vie byť aj luxusná. Viac informácii nájdete v doplnkových službách. foto: Lemon Tree Aurangaba Indická pohostinnosť Vás prekvapí. Viac informácii nájdete v doplnkových službách. foto: Lemon Tree Príjemné elegantné prostredie v štýlových hoteloch. Viac informácii nájdete v doplnkových službách. Zaspávajte v luxusných perinách 4* hotelov. foto: Lemon Tree Aurangabad Koloniálny hotel Taj v Bombaji. V celej Indii niet krajšej železničnej stanice, než tej v Bombaji. Dhobi ghát v Bombaji nám vyrazí dych. V Bombaji navštívime aj známy ghát, kde sa perú tony prádla. Spoločne pohľadáme najkrajšie jaskyne tajomnej Adžanty. Adžanta je novinkou v našom programe! Najväčší a dych berúci monolitný chrám na svete.
foto: Katarína Líšková - BUBO Chrámy v Ellore vytesané do skál patria k svetovým unikátom. Kamenné ruiny Ellory a Adžanty budú tou pravou bodkou za exotickou Indiou, ktorú už poznáte dokonalo
Destinácia: India
Kód zájazdu: 1333967
Cena od: 3 865 €
Príplatky od: 935 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

05.07.2024 13 dní First Minute 4 135 € +935 € odlet: Viedeň letecká
10.08.2024 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
18.09.2024 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
19.10.2024 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
10.11.2024 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
29.12.2024 13 dní First Minute 4 619 € +935 € odlet: Viedeň letecká
25.01.2025 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
08.02.2025 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
04.03.2025 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
19.03.2025 13 dní First Minute 3 865 € +935 € odlet: Viedeň letecká
17.04.2025 13 dní First Minute 4 095 € +935 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rozšírenie o Ajantu a Elloru. Nový a vylepšený program. Veľký okruh po neuveriteľnej Indii. Dillí, Kalkata, Bombaj. Spaľovanie mŕtvych vo Váránasí, magické chrámy Ajanty a Ellory. 10 pamiatok UNESCO. Incredible India.

1. deň:
Odlet do Indie.

2. deň:
DILLÍ – prílet do hlavného mesta krajiny. Atmosféra Dillí Vás dostane. Kvalitná prehliadka starého Dillí – prvé dotyky s hinduizmom. V sikskom chráme Vám porozprávame o histórii tohto náboženstva, ktoré mnohí pokladajú za agresívne, no dnes z jeho radov pochádza aj indický premiér. Uvidíme aj najväčšiu a najkrajšiu mešitu miliardovej Indie Jama Masjid zo 17. storočia. Nákupy na Chandni Chowk ako z klasických orientálnych rozprávok. Korenia od výmyslu sveta, pestrofarebné šatky a neskutočná tlačenica. India Gate – symbol nového Dillí. Prvá indická večera. Máte chuť na kura Tandoori? Alebo Vám viac chutí Palak Paneer? Sprievodca Vás zasvätí do tajov indickej kuchyne. Rozšírenie programu: Qutab Minar (UNESCO) – najstaršia moslimská pamiatka Dillí so železným stĺpom, ktorý preslávil Däniken. Najvyšší tehlový minaret na svete a prvý vrchol našej cesty.

3. deň:
JAIPUR – hlavné mesto púštneho a najpestrofarebnejšieho miesta celej Indie, štátu Rajastan. Jaipur je iný ako všetky ostatné mestá so širokými ulicami a ružovými fasádami domov, ťavy križujú ulice a ženy nosia najpestrofarebnejšie sárí. Palác vetrov, trhy látok a drahokamov.

4. deň:
FATEHPUR SIKRI – (UNESCO): nádherné mesto Akbara (najväčší panovník Indie pred britskou nadvládou), ktorým budeme prechádzať ako veľkým múzeom. Mestu pár rokov po vystavaní došla pitná voda a ostalo perfektne zachované. Uvidíme aj hrobku veštca s tajomným mramorovým oknom vypracovaným z obrovskej mramorovej dosky, cez ktoré dokonale vidieť von, ale takmer vôbec nevidieť dnu. Príchod do Agry.

5. deň:
AGRA: bývalé hlavné mesto ríše. Podrobná prehliadka Taj Mahalu (UNESCO), vraj najkrajšej stavby sveta. Nádherný z kilometra aj z 5 cm (polodrahokamy vsádzané do mramoru). Červená pevnosť mughalských panovníkov (UNESCO) a legenda o Shah Jahanovi. Transfer na železničnú stanicu a odchod klimatizovaným ležadlovým vlakom do východnej Indie, do Váránasí. Veľký zážitok, ktorý s nami zvládnete aj Vy!

6. deň:
SARNATH: Jelení park, kde Budha prvýkrát predniesol svoje učenie. Najstaršie stupy na svete z 5 storočia p.n.l.. Vzácny Ašokov pilier z 3. storočia p.n.l, ktorý nájdete na všetkých indických minciach, aj na indickej vlajke, uvidíme naživo. VARANASI - západ Slnka nad Gangou a obrad zatvárania rieky. Mesto budú ožarovať fakle, sviečky a vatry spaľovaných mŕtvych.

7. deň:
VARANASI: najhinduistickejšie mesto sveta. 330 miliónov bohov. Uzučké uličky plné kráv, smradu a hluku. Napriek tomu niečo visí vo vzduchu. Či práve preto? Ranná plavba prenajatou loďou po Gange. Chcete si zaveslovať aj Vy? Svitanie a atmosféra, akú môžete zažiť iba TU. Desiatky nádherných ghátov. Tisíce kúpajúcich sa veriacich od tých najbohatších, ktorí sa dovezú v luxusných limuzínach až po žobrákov, ktorí nemajú čo jesť. Očista tela aj duše. Najznámejší spaľovací ghat, kde by chcel byť spopolnený každý hinduista. Prechádzka so sprievodcom mestom, z ktorého dýcha stredovek. Pohľad na Zlatý chrám a Auragzebovu mešitu. Islam a hinduizmus. Odchod klimatizovaným ležadlovým vlakom do najväčšieho mesta Indie. Smerujeme do Kalkaty. (Kto má záujem, môže túto trasu preletieť.)

8. deň:
KALKATA: mesto, na ktoré sa nezabúda. Mesto, ktoré bolo až do roku 1911 oficiálne hlavným mestom britskej Indie, a ktorého krásu budeme obdivovať v koloniálnej štvrti, či pri pamätníku Victoria Memorial. Uvidíme však viac. Najrušnejší most našej planéty Howrah Bridge. Atmosféra starej Kalkaty Vás šokuje. Rikše tu ťahajú peší bežci (jediné mesto v Indii), ale jazdí tu aj moderné metro (prvé v Indii). Po stopách Matky Terezy. Navštívime rád Matky Terezy, kde je táto svätá žena aj pochovaná. Kalighat, chrám krvilačnej bohyne, ktorej tu stále každé ráno obetujú kozu.

9. deň:
Transfer na letisko a odlet krížom cez Indický polostrov na západ krajiny. BOMBAJ: úplne iná atmosféra mesta, ležiaceho pri Arabskom mori. Koloniálny hotel Taj a Brána do Indie, cez ktorú z Indie odišli poslední britskí vojaci. Večer pre záujemcov zábava v bombajských baroch.

10. deň:
Slávna Chowpatty Beach, kde sa stále niečo deje a výhľady pripomínajú Rio. Viete, čo je to kabaddí? Nákupy v uličkách Colaby, ale aj v moderných nákupných centrách. Veže mlčania, visuté záhrady a koloniálna architektúra. Slávna železničná stanica Victoria (UNESCO), koloniálny hotel Taj a Brána do Indie, cez ktorú z Indie odišli poslední britskí vojaci. Presun do mesta AURANGABAD – najväčšie mesto severnej časti štátu Maharashtra, založené v roku 1610 Malikom Ambarom a sídlo posledného veľkého mughalského panovníka Aurangazeba. Bibi ka Maqbara hneď za múrmi mesta – dokonalá kópia Taj Mahalu, postavená Aurangzebovým synom. Prečo ju staval? Vysvetlíme si. Veľká mughalská záhrada, štyri vysokánske minarety, biely mramor a nádherná pietra. Nádherná tradičná výšivka himroo. Odoláte alebo si aj Vy domov prinesiete šály či sárí v miestnom štýle?

11. deň:
Celodenná prehliadka slávnych budhistických jaskýň (UNESCO). Jaskyne AJANTA s maľbami z 2. storočia sú najkrajšou a najstaršou ukážkou budhistickej maľby v Indii, kde budhizmus vznikol. Neskutočne detailné výjavy z Budhovho života, príbehy jeho predchádzajúcich inkarnácií. Absolútny vrchol tejto cesty. No deň sa ešte nekončí. Jaskyne ELLORA (UNESCO) – hinduistické, budhistické a džinistické sochy, staré 1500 rokov. Chrám Kailash je replikou sídla boha Šivu na Zemi. Neskutočná architektúra, neuveriteľné dielo ľudských rúk. Návrat do Aurangabadu.

12. deň:
Presun na letisko v Bombaji a odlet domov.

13. deň:
Prílet do Viedne.

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking