Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Hory a ostrovy Severného Vietnamu

Destinácia: Vietnam
Kód zájazdu: 1351530
Cena od: 1 799 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Kombinované pobyty

Výber termínu

28.02.2025 11 dní First Minute 1 799 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Let s prestupom do Hanoja.

2: PRÍLET DO HANOJA
Prílet do Hanoja, transfer do hotela. Relax v hoteli, po zvyšok dňa individuálne voľno, nocľah v Hanoji.

3: HANOJ
Raňajky. Celodenný okruh po hlavnom meste Vietnamu s návštevou Konfuciovho Chrámu literatúry (prvej univerzity vo Vietname založenej v roku 1075) a Pagody jediného stĺpu. Prehliadka Ho Chi Minhovho mauzólea (zvonku), budhistickej pagody Tran Quoc a taoistického chrámu Quan Thanh. Obed v hanojskom štýle. Po obede okružná jazda rikšou po starom meste, návrat do hotela, nocľah v Hanoji.

4: NA STRECHU INDOČÍNY
Skoré raňajky, odchod do Sapy - malebného horského mestečka, bývalej francúzskej kolónie, ktoré je známe predovšetkým množstvom ryžových terás v jeho okolí a očarujúcimi výhľadmi na majestátne hory i hlboké údolia. Obed v miestnej reštaurácii, ubytovanie v hoteli, krátka prestávka na odpočinok. Popoludní odchod k najvyššej hore Vietnamu, aj celej Indočíny - k hore Fan Si Pan (3.143 m n. m.), ktorá je často nazývaná aj „Strechou Indočíny“. Jazda na vrchol tejto hory najdlhšou lanovkou na svete, zapísanou do Guinessovej knihy rekordov (má 6,2 km). Návrat do hotela, nocľah v mestečku Sapa.

5: HORSKÉ KMENE A RYŽOVÉ POLIA
Raňajky. Prechod nádhernými prírodnými scenériami údolia Ban Khoang až do horskej dedinky Lu Khau, ktorá je domovom horských kmeňov Hmongov a Červených Dao. Prejazd do údolia Ta Giang Phinh, obed v miestnej reštaurácii. Cestou späť do mestečka Sapa si vychutnáte panoramatické výhľady na horské dedinky zasadené medzi ryžovými poľami. Zastávka pri domorodých kmeňoch. Nocľah v Sapa.

6: TRH V MESTEČKU SAPA
Raňajky. Návšteva známeho trhu v mestečku Sapa, ktorý svojimi farbami a vôňou útočí na všetky ľudské zmysly a kde sa schádzajú skupiny horských kmeňov Flower Hmong, Phu La, black Dao, Tay a Nung. Obed v miestnej reštaurácii. Krátka prechádzka do dediny horských kmeňov. Návšteva niekoľkých miestnych domov a zoznámenie sa s každodenným životom týchto kmeňov aj s ich kultúrou a tradíciami. Transfer späť do Hanoja, nocľah.

7: PLAVBA JASKYŇAMI
Po raňajkách cesta vidieckym severným Vientnamom do provincie Ninh Binh - jednej z najkrajších častí Vietnamu patriacej pod UNESCO. Tunajšie ryžové pole sú prekrásne a oblasť si vyslúžila prezývku "Suchý Halongský záliv", čo potvrdzujú vápencové krasy, ktoré dominujú tunajšej krajine. Poobede prejazd majestátnymi jaskynnými komplexmi na loďkách. Počas plavby prehliadka jedného z budhistických chrámov. Prejazd do prírodnej rezervácie Cuc Phuong, nocľah.

8: TROPICKÝ PRALES
Raňajky, prehliadka jednej z posledných rezervácií tropického pralesa na svete - NP Cuc Phuong. Vychádzka k Prastarému stromu a následne do jaskyne pravekého človeka, kde sa nachádzajú ľudské kostry a kamenné nástroje staré približne 7500 rokov. Odpočinok pri jazere Mac, ktoré sa nachádza priamo uprostred národného parku Cuc Phuong. Obed v miestnej reštaurácii. Na záver návšteva Záchranného centra ohrozených primátov a ich biotopov. Návrat do Ninh Binh, večera v miestnej reštaurácii, nocľah.

9: LOĎOU DRAČOU ZÁTOKOU
Raňajky, odchod do Ha Long, jedného z najúžasnejších prírodných divov Vietnamu. Po príchode ubytovanie na lodi. Obed na lodi počas plavby medzi tisíckami ostrovčekov v slávnej Dračej zátoke, zapísanej na Zoznam svetového dedičstva UNESCO. Večera a nocľah na lodi.

10: HANOJ
Možnosť ranného cvičenia taj-či na palube lodi, raňajky. Pokračovanie v plavbe krasovou oblasťou späť do prístavu, na záver ľahký brunch. Vylodenie, transfer späť do Hanoja k finálnemu odletu do Prahy (Viedne).

11: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Hanoj ??- Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
7 x nocľah v hoteloch 3* s raňajkami
1 x nocľah na lodi počas plavby Dračou zátokou
7 x obed a 2 x večera, 1 x brunch na lodi v zátoke Ha Long
program, transfery klimatizovanými minibusmi a vstupy podľa itinerára
poplatky za lanovku
služby sprievodcu CK (min.12 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
vízum do Vietnamu (o vízum je možné požiadať prostredníctvom CK – za poplatok 40,- EUR/osoba)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívne výlety
prepitné (cca 30,- USD/osoba poznávacia časť + 5,- USD/osoba pobyt na lodi)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,74 TRY
Americký dolar  EUR 1,11 USD

Zobraziť všetky »