Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Namíbia - zvodná a nepoznaná

Destinácia: Namíbia
Kód zájazdu: 1351534
Cena od: 2 859 €
Príplatky od: 379 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

15.04.2025 15 dní First Minute 2 859 € +379 € odlet: Praha letecká
03.06.2025 15 dní First Minute 2 929 € +379 € odlet: Praha letecká
28.10.2025 15 dní First Minute 2 889 € +379 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Vydajte sa s nami do krajiny ostrých prírodných kontrastov, krajiny bezpečnej, krajiny ponúkajúca luxus aj autentické chute čierneho kontinentu, neopakovateľné safari, dravé oceánske pobrežie, priateľských ľudí a dobrodružné putovanie svojráznou krajinou najstaršej púšte sveta. Zájazd je pre každého, fyzicky nenáročný, pritom pestrý a veľmi atraktívny.


Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) – WINDHOEK
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet.

2: WINDHOEK – KALAHARI DESERT
Po prílete imigračné formality, výmena peňazí a stretnutia so sprievodcom. Nasleduje transfer do Kalahari Desert, ubytovanie a večera.

3: FISH RIVER CANYON
Cestou do Hobas navštívime háj pitoreskných stromov Quiver Tree a o dve hodiny neskôr sa ocitneme v divokej krajine rezervácie Ritchveld a na dosah Hadej rieky, ktorá nám čoskoro odhalí produkt svojej tisícročnej práce - totiž Fish River Canyon, druhý najväčší kaňon planéty. So západom slnka opustíme pôsobivé vyhliadky natešený na amarulový koláč v neďalekom Canyon Roadhouse.

4: AUS & DIAS POINT & LUDERITZ
Zastávka v Aus s nádhernou budovou nádražia, v okolí možnosť vidieť aj stáda divokých koní. Cez púšť Namib sa vydáme k prímorskému Luderitz, živej spomienky na nemecké osídlenie z konca 19. storočia. Podľa času zastávka na myse Diaz s kolóniami plameniakov, potom krátko prehliadka mesta odkiaľ sa do sveta stále vyvážajú diamanty z oblasti Sperrgebiet.

5: TAJOMNÝ KOLMANSKOP – SESRIEM
Dopoludnia prehliadka magického mesta duchov Kolmanskop, kde v roku 1908 odštartovala fascinujúca diamantová horúčka. Prejazd do vnútrozemia do blízkosti Sesriem.

6: SOSSUSVLEI – SESRIEM CANYON – SOLITAIRE
Skoro ráno - ešte pred svitaním - vyrazíme pozdĺž koryta rieky Tsauchab obklopení dunami žiariacimi v lúčoch vychádzajúceho slnka. V samom závere presadneme do terénnych vozidiel. Bez nich by sme ťažko prekonali posledné kilometre hlbokého piesku a dosiahli jedného z najpozoruhodnejších miest Namíbie - Sossusvlei a Deadvlei čiže magického zhromaždenia vody. Táto očarujúca biela panva obklopená vekovitými stromami Camelthorn a impozantnými oranžovými dunami je pravou pastvou pre oči. Tu končí púť voda rieky Tsauchab, ktorá nedokáže vzdorovať pásu nenásytných piesočných vĺn a nikdy preto nedosiahne oceánu. Ranné mäkké svetlo a scenérie Sossusvlei patrí medzi fotografmi za zázrak. Na spiatočnej ceste prehliadka zákutia malého, za to pôvabného kaňonu Sesriem. Cestou do Swakopmund zastávka v Solitaire, spoločné foto u obratníka Kozorožca a ešte si prezrieme kaňon Kuiseb, ktorý bráni piesočným vlnám v ceste ďalej na sever. Príjazd do prímorského Swakopmund.

7: SOLITAIRE - OBRATNÍK KOZOROŽCA
Odchod do Swakopmund. Cestou zastávka v Solitaire, spoločné foto pri obratníku Kozorožca, zastávka v kaňone Kuiseb. Popoludní príchod do prímorského Swakopmund.

8: SWAKOPMUND & PLAVBA
Ráno plavba v zátoke Walvis Bay s pozorovaním tuleňov, delfínov a morských vtákov. V dopoludňajšom slnku si vychutnáme čerstvé ustrice a víno (v cene). Potom zastávka pri piesočnej duny č. 7 a návrat do Swakopmund prezývaného spiace kráska. Môžete odpočívať, zájsť na trhovisko, prechádzať sa pri mori, navštíviť niektorú z reštaurácií či len tak zájsť na pivo a vstrebať atmosféru tohto pôvodne nemeckého koloniálneho mesta.

9: MESAČNÁ KRAJINA & SPITZKOPPE
Dnes si vychutnáme neuchopiteľnú nádheru Namibskej púšte. Uvidíme záhadné rastliny Welwitchia Mirabilis, zastavíme na hrane rozorvanej Mesačný krajiny - Moon Landscape. Potom presun k žulovému vrchu Spitzkoppe, ktorý ako maják v mori piesku ukazuje cestu zblúdilým cestovateľom a dojazd do tesnej blízkosti pohoria Brandberg (večera).

10: BRADBERG – KMEŇ HIMBAN
Mäkký úsvit nás zastihne v úpätí pohoria Brandberg. Pešo (cca 1,5 h) sa vydáme k White Lady Painting - záhadným krováckým maľbám starým viac ako 2000 rokov. Presun do osady kmeňa Himba s preslávenými krásavicami, ktoré skrývajú svoje pôvaby krátkymi koženými sukienkami a "umývajú" sa dymom kadidiel. Prejazd do tesnej blízkosti NP Etosha.

11: KRAJINOU PRELUDOV (safari v Etosha NP)
Konečne! Pre domorodcov Miesto preludov či Krajina suchej vody, pre nás NP Etosha. Celodenné safari v jednej z najunikátnejších rezervácií Afriky umocní nesmierne pestrá krajina, nekonečné soľné panvy a početné napájadlá s nosorožcami, žirafami, slonmi, levmi, stádami zebier a mnohými druhmi vtákov.

12: SAFARI V ETOSHA NP
Veľká časť dnešného dňa je opäť zasľúbená safari v Etosha NP. Rezerváciu opustíme v popoludňajších hodinách západnej bránou a presunieme sa do úhľadného mestečka Tsumeb.

13: HOBA METEORIT – WINDHOEK
Ráno prejazd k osade Grootfontein, kde navštívime najväčšie meteorit sveta Hoba. Váži 60 ton a zavítal k zemi pred 80 tisíc rokmi. Nasleduje odchod do Windhoek a popoludňajšia prehliadka tejto živej metropoly Namíbie, ktoré v tieni moderných výškových budov dominuje pestrý zhon ulice.

14: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Dopoludnia voľný program, pred obedom transfer na letisko, odlet do Prahy (Viedne).

15: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrňuje:
leteckú dopravu Praha - Windhoek - Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
12 x nocľah kategórie min. 3 * (hotely, bungalovy, lodge)
12 x raňajky & 2 x večera
dopravu mikrobusom Mercedes Sprinter špeciálne upraveným v réžii CK (posilnená klimatizácia, odhlučnenie, chladnička, protiprachová úprava, safari okná, terénne kolesá atď.)
špičkový česky hovoriaci sprievodca s dokonalou znalosťou krajiny
vstupy do NP: Namib Naukluft, Etosha, Ritchveld
2 x celodenné safari v NP Etosha v otvorených terénnych vozidlách
vstupy a aktivity: Kolmanskop, Sossusvlei & Dead Vlei vrátane prevozu 4x4, White Lady Painting, Spitzkoppe, Welvwitschia Drive a Moon Landscape, plavba Dolphin & Seals vo Walvis Bay, návšteva osady Himba, meteorit Hoba

Cena nezahrňuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 379,- EUR
fakultatívne vstupy, výlety a prepitné
vízum do Namíbie cca 70,- USD (vybavuje sa po prílete)
večere a iné stravovanie
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,74 TRY
Americký dolar  EUR 1,11 USD

Zobraziť všetky »