Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Operný festival vo VERONE a ďalšie perly severného Talianska

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1351655
Cena od: 289 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Kultúra

Výber termínu

15.08.2024 4 dni First Minute 289 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Perly severného Talianska a operný festival vo VERONE a ďalšie mestá. Návšteva severotalianskych miest PADOVA, VERONA - opera Tosca (s Annou Netrebko), jazero LAGO di GARDA.

4-denný autobusový poznávací zájazd (bez nočnej jazdy tam)  


PROGRAM ZÁJAZDU:

1. deň (štvrtok): 

odchod v skorých ranných hodinách z Bratislavy, tranzit cez Rakúsko do Talianska. Popoludní príchod do prekrásnej historickej PADOVY – mesta s neobyčajnou architektúrou, fresiek, sv. Antona Paduánskeho, jednej z najstarších európskych univerzít. Navštívime Kaplnku Scrovegni s dych vyrážajúcimi freskami slávneho umelca Giotta (13. st.), stredoveké námestia, najstaršiu kaviareň Pedrocchi, univerzitné budovy a samozrejme fascinujúcu byzantskú Baziliku sv. Antona Paduánskeho, kde je tento známy svätec pochovaný. Podvečer odchod na ubytovanie, večera (fakultatívne - odporúčame), nocľah.


2. deň (piatok):

po raňajkách prehliadka romantického mesta presláveného milostným príbehom Romea a Júlie – VERONY (pamiatka UNESCO). Pešia prehliadka – Aréna, Piazza delle Erbe, Dom Júlie, hrad Castel Vecchio, hrobky rodu Scaligerov, významné chrámy. Neskoro večer nás čaká nevšedný zážitok v antickej Aréne – predstavenie Pucciniho opery TOSCA v hlavnej úlohe so svetoznámou Annou Netrebko. V neskorých nočných hodinách odchod do hotela, nocľah.


3. deň (sobota): 

po raňajkách presun k najväčšiemu a najčistejšiemu severotalianskemu jazeru LAGO DI GARDA. Prehliadka pitoreskného kúpeľného mestečka SIRMIONE, ležiaceho na južnej strane jazera s úžasnými rímskymi a stredovekými pamiatkami - hrad Rocca rodu Scaligera z 12. st., archeologický park Grotto di Catullo, vila Marie Callasovej, ktorá tu prežila niekoľko šťastných rokov na začiatku svojej kariéry opernej divy. Fakultatívne - vyhliadková plavba po jazere, kúpanie sa v jazere, voľný program. Vo večerných hodinách odchod domov.


4. deň (nedeľa): 

návrat na Slovensko v ranných hodinách.  


Odchod: z Bratislavy, parkovisko pred bývalým Istropolisom o 06:00 hod.

Návrat: do Bratislavy asi o 08:00 hod.


V cene je zahrnuté:

• doprava zájazdovým klimatizovaným autobusom

• 2x ubytovanie v 3* hoteli (2-, 3-lôžkové izby s vlastným príslušenstvom)

• 2x raňajky • služby kvalifikovaného sprievodcu

• prehliadky podľa programu

• povinné zákonné poistenie CK voči insolventnosti  


Na mieste sa platí:

• pobytový poplatok vo výške cca 2-3 €/os./noc - v závislosti od kategórie ubytovania

• vstup autobusu do historických miest cca 5-7 € - podľa počtu osôb v autobuse  


Možnosť doobjednať:

• večeru 20 € - prvý deň

• 1-lôžkovú izbu 68 €/pobyt

• miestenku v 1. polovici autobusu 10 €

• komplexné cestovné poistenie (KCP) - Komfort 12,8 €/osoba; KCP - Extra 19,2 €/osoba


V cene nie sú zahrnuté vstupenky a lístok na operu:

PADOVA: Kaplnka Scrovegni (v prípade záujmu sa vstup objednáva vopred), zvýhodnené skupinové (min. 10 osôb) vstupné 12 €/osoba; 1 €/deti do 6 r., ZŤP so sprievodom; 7 €/deti 6-17 r., študenti do 26 r. (študentský preukaz); skupinová návšteva Baziliky sv. Antona sa musí vopred nahlásiť a je spoplatnená 50 €/skupina 10-50 os. + povinne 2 € /osoba za radioguide

VERONA: veronská karta 20 € (platí do všetkých navštívených objektov vo Verone na 24 hod.); opera TOSCA – závisí od kategórie, najlacnejšie sú za 32/24 €, 43/38 €, 59/53 € (schody), stredná kategória 71/64 €, 94/84 €, 117/105 € (1.,2. 3. sektor (sedadlá), najvyššia 137/124 €, 165 €, 190 €, 216 €, 270 €; (za lomkou sú uvedené zľavnené vstupenky pre seniorov 65+, mládež do 30 r.);

jazero GARDA: hrad Rocca Scaligera 6 €; vyhliadková plavba loďou na jazere od 15 €.  

Z organizačných dôvodov v prípade záujmu o vstupenky na operu Tosca vyberáme vstupné spolu s úhradou za zájazd.  Pri prihlásení sa na poslednú chvíľu už nemôžeme garantovať ich dostupnosť.  


Poznámka:

• zájazd sa uskutoční pri min. počte účastníkov 30 osôb 

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 24,82 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 35,32 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking