Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Peru - za tajomstvom Inkov (upravený program 2023)

Destinácia: Peru
Kód zájazdu: 1351751
Cena od: 3 979 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

25.04.2025 15 dní First Minute 3 979 € +0 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Okruh bájnou krajinou Inkov s posvätným Machu Picchu a spoznávaním indiánskeho života na rákosových ostrovoch Vám ozrejmí i iné životné hodnoty. Po novom sme do programu zaradili výstup na Dúhovú horu - Vinicunca.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy (Viedne) do Lima.

2: LIMA
Prílet do Limy. Po vybavení pasových formalít nasleduje transfer do hotela. Po krátkom odpočinku sa vydáte na prehliadku hlavného peruánskeho mesta - Lima, kedysi najbohatšieho mesta sveta, ktoré v roku 1535 založil španielsky dobyvateľ Francisco Pizarro na brehoch rieky Rimac. Prejdete sa cez námestie Plaza de Armas s prezidentským palácom a katedrálou Santo Domingo i po štvrti Miraflores. V múzeu Larco je uchovaná najväčšia zbierka keramiky s erotickými motívmi z predkolumbovského obdobia. Ohromné podzemné katakomby pod kláštorom San Francisco ukrývajú viac než 25 000 kostrových pozostatkov. Vedľa koloniálnej architektúry nájdete i moderné budovy, nákupné galérie, luxusné obchody a reštaurácie s vybranými lahôdkami bohatej peruánskej kuchyne. Návrat do hotela, nocľah v Lime.

3: BALLESTAS - NAZCA - PARACAS
Dnešný deň začnete výletom loďou na ostrovy Ballestas. Táto oblasť je známa najmä kvôli veľkému množstvu vtákov a bohatému morskému životu. Pred tým sa tu ťažilo guáno, čo je vtáčí trus bohatý na forfor a amoniak a slúžil ako surovina pre výrobu hnojív. Po návrate do prístavu presadnete na transfer na miestne nálezisko Nazca, odkiaľ sa vydáte malým lietadlom k planine Nazca, kde budete mať možnosť z výšky vidieť unikátne obrazce v púšti, ktoré znázorňujú napr. opicu, pavúka, vtáka alebo postavu pripomínajúcu kozmonauta a vzhľadom k svoje veľkosti sú dobre viditeľné iba z dostatočnej výšky. Okrem obrazcov je planina posiata i presnými geometrickými obrazcami a čiarami. Pôvod obrazcov sa nedokázal nikdy spoľahlivo vysvetliť a stále existuje veľké množstvo teórií o ich vzniku. Prelet späť do Nazca, následne transfer do hotela, ubytovanie a nocľah v Paracase.

4: PARACAS - LIMA - AREQUIPA
Doobeda krátka prehliadka Paracasu a odchod na letisko v Lime. Prelet z Limy do Arequipy. Transfer do hotela, ubytovanie a nocľah v "bielom meste" Arequipa.

5: AREQUIPA
Prehliadku Arequipy začnete návštevou pozoruhodného kláštora Santa Catalina, uchvacujúceho komplexu dláždených uličiek a elegantných budov, ktorý bol otvorený pre verejnosť ešte len v roku 1970 a radí sa medzi významné pamiatky tohto regiónu. Prejdete sa po "Plaza Mayor", navštívite kostol "La Compania de Jesus". Poobede návšteva okolitého mesta - Sabandia Mill a panského sídla Mansion del Fundador. Nocľah v Arequipe.

6: LA CALERA - CHIVAY
odchod smer Colca Valley. Miniete miesta, kde sa takmer zastavil čas. Cestou je možné obdivovať nádhernú krajinu, kde sa vo voľnej prírode pasú lamy a alpaky. Prejdete okolo niekoľkých pôvabných dediniek, v ktorých okolí sú dodnes visuté terasy s políčkami, kde miestni pestujú obilie a zeleninu. Zahliadnete závesné hrobky alebo malé zavlažovacie kanály, ktoré sú vytesané do kameňov. Zastávka pri termálnych prameňoch La Calera. Príchod do Chivay, ubytovanie v hoteli a nocľah.

7: CAŃON COLCA - CRUZ DEL CONDOR - PUNO
Skoro ráno prejdete k vyhliadke "Mirador de la Cruz del Condor". Budete mať jedinečnú možnosť vidieť andské kondory, ktorých rozpätie krídel veľakrát dosahuje až tri metre. Majestátne kondory nad najhlbším kaňónom sveta (4.160 metrov v severnej časti) na pozadí andských vrcholov a pod nebesky modrou oblohou, to bude jeden z najväčších zážitkov na tejto ceste. Príchod do Puna, nocľah.

8: JAZERO TITICACA - LOS UROS - TAQUILE - PUNO
Dnešný výlet zahájite plavbou po jazere Titicaca, ktoré je posvätným jazerom Inkov, najväčším vysokohorským jazerom sveta rozkladajúcim sa na hraniciach Peru a Bolívie vo výške 3.812 metrov nad morom. Jazero Titicaca má množstvo ostrovov, medzi nimi budia pozornosť plávajúce rákosové ostrovy Los Uros, ktoré tiež navštívite. Indiáni, ktorí žijú na týchto ostrovoch, o sebe hovoria, že majú čiernu krv, ktorá ich chráni pred chladom jazera, v ktorom má voda stálu teplotu 13 stupňov Celzia. Vašou ďalšou zastávkou bude ostrov Taquile, ktorý sa niekedy nazýva peruánsky Alcatraz, pretože tu bývalo vezenie. Miestnou raritou sú tkané látky a predovšetkým pletené čiapky. Návrat do Puna v poobedňajších hodinách.

9: PUNO - CUSCO
Prejazd do Cusco panoramatickou cestou Andami (zasnežené vrcholky Ánd, prudké strže, krásne údolia a pasúce sa lamy dokresľujú nezabudnuteľné scenérie). Cestou návšteva kamenných hrobiek v Sillustani, ktoré je považované za najväčšie pohrebisko sveta. V priebehu cesty bude niekoľko zastávok na fotografovanie a tiež na obed v miestnej reštaurácii. Príchod do hotela v Cusco, ubytovanie a nocľah.

10: CUSCO
Prehliadka najkrajšieho peruánskeho mesta Cusco, ktoré bolo založené koncom 12.storočia Mancom Capacom. Meno mesta bolo symbolom jeho významu - Cusco znamená v kečuánštine pupok, stred. Cusco leží vo výške 3.400 metrov nad morom. Prechádzka po centrálnom námestí Plaza de Armas, kde sa pod koloniálnymi arkádami ukrývajú rozmanité obchodíky, zmenárne a kaviarne. Prezriete si Pizzarov palác, katedrálu s čiernym Kristom - patrónom mesta, chrám Koricancha a kláštor Santo Domingo. Pred zajtrajším odletom je ešte potrebné zájsť si do mesta a ochutnať lahodné pisco sour. Nocľah v Cusco.

11: DÚHOVÁ HORA
Skoro ráno odchod z Cusco do dedinky Cusipata. Po raňajkách pokračujeme mikrobusom až do výšky okolo 4.700 metrov, odkiaľ sa vydáme už pešo až na vrchol Vinicunca (5.026 m), z ktorého budeme obdivovať neskutočný prírodný fenomén, tzv. Dúhové hory (Montaňa de los 7 Colores). Na opačnej strane zase leží vrchol hory Ausangate (6.384 m), ktorý je pokrytý ľadom. Na mieste je možné fakultatívne využiť i pomoc muly pri výstupe (cca 25,- USD). Po dostatočnom čase na fotenie a pozorovanie týchto veľhôr, návrat do údolia a následne späť do Cusco.

12: POSVATNÉ ÚDOLIE
Celodenný výlet do posvätného údolia Inkov Valle Sagrado. Podľa aktuálnych podmienok buď návšteva mesta Pisac a jeho presláveného trhu alebo návšteva dediny Chichero. Pokračovať sa bude do archeologického náleziska Ollantaytambo. Táto mocná pevnosť má tú česť, že zažila jednu z mála porážok, ktorú Inkovia spôsobili španielskym dobyvateľom, kde bol v roku 1536 Hernando Pizarro nútený utiecť späť do Cusco potom, čo nedokázal prelomiť opevnenie. Prejazd vlakom pozdĺž rieky Urubamba do mestečka Aquas Calientes, kde sa v okolitých kopcoch ukrýva poklad v podobe bájneho mesta Inkov. Ubytovanie v hoteli, nocľah v Aquas Calientes.

13: MACHU PICCHU
Dnes na Vás čaká nezabudnuteľná prehliadka najkrajšej pamiatky Južnej Ameriky a posvätného miesta Inkov Machu Picchu, ktoré objavil Američan Hiram Bingham 24.7.1911 uprostred hôr a džungle. Ako je možné, že tu, vo výške 2.399 metrov nad morom, postavili predkolumbovskí domorodci tak dokonalé stavby z ťažkých kameňov, medzi ktoré nedostanete ani lis papiera? Po 3.000 schodoch je možné prejsť všetkými námestiami, nástupišťami a terasami a navštíviť všetky svätyne, observatóriá a obytné budovy. "Machu Picchu, navždy už zostane Tvoje meno vypálené zlatými paprskami do knihy nesmrteľnosti". Návrat do Cusco. Nocľah.

14: CUZCO - LIMA
Transfer na letisko. Odlet z Cusco do Limy a následne odlet do Prahy (Viedne) s prestupom.

15: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.

Zmena programu vyhradená

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
13x ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami
3x obed
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK (min. 16 osôb)
prelet nad planinou Nazca

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 489,- EUR/ osoba
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,74 TRY
Americký dolar  EUR 1,11 USD

Zobraziť všetky »