Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Tallinn - perla Pobaltia s výletom do Helsínk

Destinácia: Estónsko, Harju kraj, Tallin
Kód zájazdu: 1352624
Cena od: 851,33 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.05.2025 4 dni First Minute 851,33 € +0 € odlet: Viedeň letecká
05.09.2025 4 dni First Minute 851,33 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Objavte skvosty severného Baltu počas nášho jedinečného zájazdu do Tallinnu s výletom do Helsínk. Tallinn, hlavné mesto Estónska, vás očarí svojím zachovalým stredovekým starým mestom, ktoré je na zozname UNESCO, plným malebných uličiek, historických kostolov a hradieb. Po preskúmaní tallinnských pokladov sa vydáme na nezabudnuteľný výlet loďou cez Fínsky záliv do Helsínk, kde na vás čaká moderná škandinávska architektúra, živá kultúrna scéna a nádherné prímorské výhľady. Pripojte sa k nám na tomto fascinujúcom dobrodružstve, kde spoznáte dve unikátne metropoly severnej Európy.


Program:
1. deň:
Z Viedne sa presunieme do hlavného mesta Estónska, do Tallinnu. Tallin je jedno z najzachovalejších stredovekých miest Európy. Je to mesto s bohatou históriou, kultúrou a bohatým duchom. Po prílete sa presunieme do hotela.

2. deň:
Tallin si užijeme počas celého dňa. Pre veľký počet vežičiek sa mu hovorí aj Praha severu. Park Kadriorg je jedným z najkrajších a najnavštevovanejších parkov v Tallinne. Nachádza sa v blízkosti centra mesta a je známy svojimi nádhernými záhradami, historickými budovami a kultúrnymi atrakciami. Park bol založený ruským cár Petrom Veľkým a je neoddeliteľnou súčasťou Kadriorgského palácového komplexu. Prejdeme sa najfascinujúcejšou štvrťou mesta, nazývanou Kalamaja. Je známa svojou architektúrou a kreatívnou komunitou. Drevené domy v tejto štvrti hýria farbami. Opakom bude štvrť Teliskivi, ktorá je centrom umenia, kultúry a podnikania. Atmosféru nasajeme na trhovisku Balti Jaama. Prejdeme sa historickým centrom s hradným návrším Toompea. Vojdeme i do katedrály Alexandra Nevského a do luteránskej katedrály sv. Márie. Z Tallinskej vyhliadky sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na celé mesto a jeho zátoky. Nevynecháme ani Dolné mesto s jeho zachovalou stredovekou architektúrou. Popoludní sa presúvame na okraj mesta, k pobrežiu Baltského mora, kde sa nachádza Estónske múzeum pod holým nebom Roca al Mare. Rozprestiera sa na ploche približne 72 hektárov a je obklopené krásnou prírodou, vrátane lesov a lúčnych oblastí. Je venované tradičnému estónskemu vidieckemu životu. Múzeum pozostáva z viac ako 70 historických budov, ktoré reprezentujú rôzne regióny Estónska a rôzne obdobia.

3. deň:
Ráno sa presunieme do prístavu, kde nastúpime na trajekt do Helsínk. Toto najväčšie mesto Fínska nám má čo ponúknuť. Je jedinečnou kombináciou moderného a mestského života. V meste strávime približne 4 hodiny, navštívime Uspenskú katedrálu, ktorá je najvýznamnejším pravoslávnym kostolom v celom Fínsku. Budeme sa túlať mestom a nasávať atmosféru. Návrat do Tallinnu.

4. deň:
V závislosti od letových časov si doprajeme ešte pešiu prehliadku mestom. Transfer na letisko, odlet do Viedne.

Ubytovanie:
3* hotel

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká s prestupom.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom  vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. Trajekt do Helsínk. 3 x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Fakultatívne aktivity. Cestovné poistenie. 

Tallin

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,26 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,12 TRY
Americký dolar  EUR 1,09 USD

Zobraziť všetky »