Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

USA - Klasický Západ (Fly & Drive)

Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1300787
Cena od: 2 019 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.07.2024 16 dní 2 599 € +449 € odlet: Praha letecká
01.09.2024 16 dní First Minute 2 019 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Národné parky a mestá ... Las Vegas, San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles.


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Po prílete požičanie auta, ubytovanie. Nocľah v LA.

2: LOS ANGELES
Prehliadka LA: Chodník slávy, Sunset Drive, Beverly Hills, Venice Beach či Santa Monica. Nocľah v LA.

3: SAN DIEGO
Prejazd do San Diega. Prehliadka štvrtí El Pueblo, Old Town, Gas Lamp a prístavu. Možnosť návštevy vodného parku Sea World, prípadne lietadlovej lode Midway (vstupy fakultatívne). Nocľah v San Diegu.

4: JOSHUA TREE
Prehliadka NP Joshua Tree - strhujúcej rezervácie žulových skál a pitoreskných lesov Juk krátkolistých. Cez Mohavskú púšť prejazd do Williams. Časť cesty po Route 66, ktorá ako prvá cesta spojila východ so západom, nocľah.

5: GRAND CANYON
Ráno odjazd k najväčšej atrakcii Arizony i celých USA - totiž k Veľkému kaňonu. Fakultatívne let nad obrou hračkou prírody s dĺžkou 446, šírkou 29 a hĺbkou až 1,8 kilometra. Odchod smer Mexican Hat v rezervácii Navahov, nocľah.

6: MONUMENT VALLEY
Snáď každého napadne, že toto už videl. Veď úvodná scéna z filmu Vtedy na západe s červenými monolitmi preslávila údolie po celom svete. Možnosť preskúmať údolie v autách navažských indiánov (fakultatívne). Čaká nás zdolanie kolmej steny (vozidlom) v Údolí bohov, prípadne vyhliadka Mule Point, prekročenie rieky Colorado a návšteva NP Capitol Reef s petroglyfmi a pozostatkami mormónskej osady. Nocľah v Torrey.

7: MAGICKÝ BRYCE CANYON
Cesta podmanivou krajinou, kde sa kedysi ukrýval pred zákonom bankový lupič a vrah R.L. Parker alias Butch Cassidy, do NP Bryce Canyon. Rezervácia s červenými ihlanmi navažského vápenca je považovaná za vrcholné dielo čarovnej prírody Utahu. Kúzlo parku si vychutnáme z vyhliadok, aj menej zdatní turisti ocenia výlet do vnútra kaňonu. Nocľah v Bryce.

8: ZION – LAS VEGAS
Prieskum NP Zion, ktorého krajinný vzorec určujú hlboké kaňony a divoké riečky Virgin. Peší výlet k niektorému zo zaujímavých miest parku. Presun do Las Vegas - veľkomesta hazardu a oslnivých atrakcií. Prejazd najživšou ulicou tzv. Stripe spojenou s návštevou vybraného kasína. Vo zvyšku dňa voľný program za povzbudivého cingotu mincí hracích automatov. Nocľah v Las Vegas.

9: LAS VEGAS – HOOVER DAM
Voľný program alebo výlet k jednej z najvyšších priehrad sveta Hoover Dam (221 m), ktorej 2,5 milióna kubíkov betónu by stačilo na postavenie cesty z Los Angeles do New Yorku. Nocľah.

10: ÚDOLIE SMRTI
Odchod do NP Údolie smrti. Návšteva najteplejšieho a najnižšie položeného bodu západnej pologule. Vžite sa do pocitov pionierov, ktorí v diabolskom údolí obkolesenom hrotmi vysokých hôr hľadali cestu do vysnenej Kalifornie. Pozdĺž pohoria Sierra Nevada prejazd k Mammoth Lakes.

11: ÚCHVATNÝ YOSEMITE
Prehliadka jazera Mono Lake ozdobeného šedivo bielymi vápencovými vežami. Potom sa pretiahneme priesmykom Tioga Pass do NP Yosemite. Návšteva Yosemitského údolia s najvyšším vodopádom (739 m) Severnej Ameriky a vyhliadky Glacier Point s omračujúcou panorámou žulových masívov. Nocľah v Oakhurst pri NP.

12: YOSEMITE - SEKVOJE
Ráno návšteva rozprávkového háju sekvojí obrovských Mariposa Grove (či iné) s velikánmi o váhe 600 ton. Potom odchod k pobrežiu Pacifiku s nosáčmi, tuleňmi, vinicami a množstvom ďalších prekvapení. Nocľah v San Simeon v blízkosti pobrežia.

13 - 14: MONTEREY - SAN FRANCISCO
Do San Francisca sa vydáme po Pacific Highway, legendárnej ceste vytesanej do strmých stien útesov. Tu je to pravé miesto surovej prírody, pláží, surfistov či utajených rezidencií. Zastávka v Carmelo, kde v r. 1986 robil starostu herec Clint Eastwood. Pobrežná cesta 17 Mile Drive nás privedie ku slávnemu golfovému ihrisku Pebble Beach a k zátoke Monterey, ktorej Kalifornčania hovoria "najkrajšie stretnutie zeme a oceánu". Do Monterey zasadil J. Steinbeck v knihe Na plechárni a R. L. Stevenson tu hľadal inšpiráciu na napísanie Ostrova pokladov. Prejazd do San Francisca a návšteva najzaujímavejších miest mesta: Golden Gate Bridge, Čínska štvrť, prístavná Fisherman Wharf či prudké ulice pri Russian Hill. Zviezť sa môžete káblovou električkou cable-car alebo podniknúť plavbu do zátoky s výhľadmi na obidva mosty a ostrov Alcatraz - legendárne väzenie v ktorom bol tiež väznený mafián Al Capone.

15: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Vrátenie vozidla, odlet do Prahy (Viedne).

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Ponúkame k zakúpeniu
autoatlas (National Geographic) 40, - EUR
vyššiu kategóriu vozidla vrátane GPS navigácie

Ako na národné parky?
za vstup do amerických národných parkov (NP) sa platí. Ceny sú cca $ 15-35 / vozidlo.
Ak počítame s návštevou viacerých parkov, kúpime si preukaz National Parks Pass. Stojí $ 80 a kúpime ho pri každej príjazdovej bráne parku. Platí rok a po celú túto dobu s ním vstupujeme do NP zdarma, pričom preukaz sa vzťahuje aj na ďalších spolucestujúcich vo vozidle, ktorí teda cestujú tiež zadarmo. Parks Pass neplatí v štátnych parkoch.
v každom NP po predložení Parks Pass dostaneme mapu a noviny s užitočnými údajmi o kempovaní, trasách, uzávierkach atď.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. Hotely z našej ponuky sú vždy na vyžiadanie a spätné potvrdenie !

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu podľa programu zájazdu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
ubytovanie kategórie 3 * na trase zájazdu (cena vždy na osobu v dvojlôžkovej izbe)
požičanie vozidla kategórie Compact v programe Fully Inclusive na letisku
itinerár trasy a zoznam odporúčaných miest a fakultatívnych výletov
mapu s lokalizovanými hotelmi
manuál, ako postupovať pri požičaní auta

Cena nezahrnuje:

letiskové taxy 449,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie, benzín, mýto, parkovné a iné náklady spojené s vozidlom
vstupy do národných parkov
služby českého sprievodcu
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking