Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Škótsko - veľký okruh

Destinácia: Veľká Británia
Kód zájazdu: 1322109
Cena od: 1 359 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

11.06.2024 8 dní First Minute 1 590 € +0 € odlet: Bratislava letecká
20.10.2024 8 dní First Minute 1 359 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Vydajte sa s nami po stopách Vikingov, škótskych klanov, severských mýtov a legiend. Navštívte jazero, kde sa ukrýva bájna lochneska príšera, hrad Eilean Donan známy z filmu Highlander a nádherný ostorv Skye. Nebude chýbať jazda ikonickým parným vlakom po škótskej vysočine. Nenechajte si ujsť tú pravú škótsku atmosféru – tradičné gajdy a kilt, pravá škótska whisky a krásy mesta Edinburgh. 


Program zájazdu
Deň 1: odlet - presun na ubytovanie - voľný program
odlet z Bratislavy, po prílete presun do hotela, ubytovanie. Voľný program / alternatívny program v podvečernom Edinburghu so sprievodcom.
      

Deň 2: Edradour distilery - plavba a hrad Urquhart - magická noc na jazere Loch Ness
raňajky, presun súkromným transferom do škótskej Vysočiny cez Perthshire, krajinu lesov, riek a hôr. Navštívime jednu z posledných autentických výrobní single malt whisky z roku 18. stor. kde sa dozviete nielen o histórii whiskey, ale aj neľahkom boji "farmárov" s úradmi a mafiou. Počas návštevy ochutnáte single malt whisky vyrábanú pôvodnou technológiou. V prípade časových možností zastávka v malebnej dedinke Dunkeld s historickou katedrálou, ktorá sa nachádza na brehu rieky Tay. Po prehliadke presun súkromným transferom do Great Glen až k jazeru Loch Ness. Možnosť hodinovej plavby loďou, počas ktorej sa pokúsime nájsť Lochneskú príšeru a vzhliadneme zrúcaninu hradu Urquhart. Návrat do prístavu, ubytovanie v hoteli na brehu jazera. Strávite magickú noc pri jazere Loch Ness, počas ktorej možno začujete bájnu Nessie.
      

Deň 3: hrad Eilean Donan - čarovný ostrov Skye - vodopády - škótske mýty a legendy
raňajky, presun súkromným transferom, našou prvou zastávkou bude jeden z najznámejších hradov Eilean Donan preslávený filmom Highlander. Povieme si o škótskych klanoch. Následne budeme pokračovať na slávny ostrove Skye nazývaný aj, „okrídlený ostrov“. Prehliadka ostrova Skye s jeho úžasnou scenériou, mýtmi a legendami. V kulisách hôr Cuillin si vypočujete si príbeh o hrdinovi Princovi Charlsovi Edwardsovi. Pozrieme si tajomný skalný útvar Old Man of Storr, skalu Kilt Rock s kaskádovým vodopádom a impozantný hradom Dunvegan a ďalšie krásy najväčšieho ostrova Hebríd. V podvečerných hodinách transfer na ubytovanie, nocľah.
      

Deň 4: krajina Roba Roya - legenda o William Wallace - Stirling
raňajky, súkromný transfer na juh cez dramatické scenérie Glencoe, divokým Rannoch Moor, potom srdcom krajiny Roba Roya až do jedného z najdôležitejších historických miest Škótska - Stirling. Dozviete sa o dvoch najvýznamnejších škótsko-anglických bitkách pri vojnovom poli Bannockburn a pri pamätníku Williama Wallaca, po ktorej bol William Wallace pasovaný za rytiera a ochrancu Škótska. Navštívite Pamätnú vežu, ktorá vás dokonale vtiahne do príbehu o Statočnom srdci. Okrem iného tu vzhliadneme sieň hrdinov, či meč Williama Wallaca. Možnosť navštíviť Stirlingský hrad – niekdajšie sídlo škótskych panovníkov a miesto korunovácie Márie Stuartovej. Odjazd do Edinburghu. V prípade časových možností foto zastávka pri 30 m vysokých sochách koní, tzv. Kelpies. Vo večerných hodinách príjazd do hotela, ubytovanie.
      

Deň 5: celodenná prehliadka Edinburghu
raňajky, odchod miestnou dopravou do centra Edinburghu. Prehliadnete si Škótsku národnú banku, parlament a Kráľovskú míľu. Popri Edinburgskom hrade sa presuniete cez jednu z najstarších štvrtí mesta – Grassmarket, kde sa nachádza najstaršia krčma v meste a tiež miesto niekdajších popráv. Pokračovať budete okolo katedrály St. Giles, Cannogatského kostola a domu Johna Knoxa k pahorku Calaton Hill s národným pamätníkom, odkiaľ sa naskytá krásny výhľad na večerný Edinburgh. Cestou späť možnosť posedenia v niektorej z preslávených krčmičiek v okolí Rose Street. Vo večerných hodinách presun miestnou dopravou späť do hotela.
      

Deň 6: Rosslynská kaplnka a hrad - jachta Britanica - múzeá
raňajky, transfer súkromným autobusom do Rosslyn, kde navštívite zrúcaninu Rosslynského hradu, ktorý bol ostrelovaný pri vojenskom prevrate Olivera Cromwella. Následne návšteva Rosslynskej kaplnky známej z filmu Da Vinciho kód. Po prehliadke súkromný transfer do Edinburghského prístavu, kde budete mať možnosť navštíviť kráľovskú jachtu Britannia. V poobedňajších hodinách návrat miestnou dopravou do centra mesta a možnosť navštíviť Škótske národné múzeum, či Škótsku národnú galériu. V podvečerných hodinách návrat miestnou dopravou do hotela.
      

Deň 7: Edinburgský hrad - tajomné podzemie - Holyrood - škótska whisky

raňajky, odchod miestnou dopravou do centra mesta Edinburgh – možnosť prehliadky Edinburghského hradu, ktorého vstupnú bránu chránia sochy škótskych hrdinov Roberta Brucea a Williama Wallace. Na hrade okrem iného uvidíte kameň osudu, korunovačné klenoty, múzeum vojen, či edinburský žalár. Pokračovanie v prehliadke Holyroodského paláca, alebo  národného múzea, možnosť individuálnej návštevy Mary King´s Close - svet tajomných podzemných ulíc, tí čo sa radi boja si tu prídu na svoje. Možnosť návštevy Scotch Whisky Experience, kde sa dozviete všetko o výrobe pravej škótskej whisky , či nákupy na Princess Street. Alternatívne možnosť návštevy zoologickej záhrady. 
      

Deň 8: voľný / alternatívny program , odlet do Bratislavy
raňajky, voľný program / alternatívny program so sprievodcom - dokončenie prehliadky Edinburghu, možosť nákupov, odchod na letisko v poobedňajších hodinách, odlet do Bratislavy 
* zmena programu vyhradená. Program prvého a posledného dňa sa podrobuje letovým časom. 
    

Ubytovanie:
4* Delta Hotels Marriott Edinburgh 
adresa: Edinburgh, 111 Glasgow Road, Edinburgh
Hotel ponúka reštauráciu, bar, 15-metrový bazén, posilňovňu, vírivku, saunu, parný kúpeľ, bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. V hotelovom bare sa podáva aj káva Paddy & Scott's. Pri hotely sa nachádza nákupné centrum Gyle. Izby s posteľami s luxusnou posteľnou bielizeňou Marriott a obliečkami z egyptskej bavlny. Vlastná kúpeľňa s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén.
3* LOCH NESS Drumnadrochit hotel
adresa: Loch Ness 2000 Exhibition Centre, Drumnadrochit
Rodinný hotel sa pri jazere Loch Ness sa nachádza pri múzeu Loch Ness v pokojnom prostredí. Ponúka bezplatné Wi-Fi pripojenie. Izby sú vybavené TV, sušičom vlasov, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy, vlastnou kúpeľňou s hotelovou kozmetikou, uteráky, fén. Loch Ness Bistro ponúka výdatnú domácu kuchyňu vyrobenú z najlepších miestnych produktov a surovín. 
2*+ Ibis Hotel Edinburgh Park
adresa: Business Park, 6 Lochside View, Edinburgh
Nami overený hotel s výborným hodnotením sa nachádza 5 minúty chôdze od zastávky električky, ktorá je rýchlim spojením s centrom Edinburgu, jazda trvá 25 minút. 
Hotel ponúka reštauráciu (a la carte), snack bar, automat na nápoje a občerstvenie, Wi-Fi zdarma a 24-hodinovú recepciu. Klimatizované izby s vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené LCD TV. Hotelová kozmetika, uteráky, fén. Každé ráno sú podávané raňajky formou bufetu. 
3* Muthu Fort William
adresa: Fort William, Fort William, Scotland
Hotel West End vo Fort William s nádherným výhľadom na jazero a hory má centrálnu polohu len 10 minút od železničnej stanice. Múzeum West Highland a informačné centrum pre návštevníkov sú vzdialené 5 minút chôdze. Hotel ponúka reštauráciu a bar a Wi-Fi pripojenie. Izby majú vlastnú kúpeľňu s toaletnými potrebami. Izby sú vybavené TV, príslušenstvo na prípravu kávy/čaju. Reštaurácia, lounge bar. Lounge bar ponúka whisky Highland, vína a liehoviny a pravidelne sa tu koná živá zábava.
*V hoteloch sa nachádzajú UK zástrčky, na pripojenie svojich elektrospotrebičov budete potrebovať adaptér, ktorý sa dá zakúpiť aj na mieste.

Doprava:
Predbežné letové časy:
Bratislava - Edinburgh 15:45-17:30 / Edinburgh - Bratislava 17:55-21:30 hod.


Cena zahŕňa
letenka Bratislava - Edinburgh - Bratislava
servisné a palivové príplatky 
rezervácia seadiel v lietadle pri sebe
1 x príručná batožina (40x25x20cm) 
1 x veľká batožina do podpalubia 20 kg 
check-in leteniek 
7 x ubytovanie v 3 - 4* hoteloch
7 x bufetové raňajky
1x degustácia whiskey
výlety súkromným autobusom podľa programu
služby slovenského / českého sprievodcu CK
sprievodca je s vami počas celého zájazdu
prehliadky podľa programu bez vstupov
poistenie insolventnosti CK
    

Cena nezahŕňa
prípadné vstupy do múzeí a pamiatok
pobytová taxa (platí sa na mieste)
     

Orientačné ceny vstupov
Edradour distilery 15 L
hrad Edinburgh: 17,00 L
kaplnka Rosslyn: 9,00 L
HMY Britannia: 15,50 L
Wallace Monument: 11  L
hrad Stirling: 15,00 L
plavba po jazere Loch ness 18,50 L
     

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking