Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Kambodža - po stopách Khmérskej ríše

Destinácia: Kambodža
Kód zájazdu: 1351527
Cena od: 2 399 €
Príplatky od: 399 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Kombinované pobyty
Gastro

Výber termínu

21.02.2025 15 dní First Minute 2 399 € +399 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom, let do Bangkoku s prestupom.

2: BANGKOK - SIEM REAP
Prílet do Bangkoku a následný prelet do Siem Reap. Transfer do hotela, ubytovanie, individuálne voľno, nocľah.

3: ANGKOR WAT – STRATENÉ CHRÁMY V DŽUNGLI
Raňajky. Návšteva bývalého hlavného mesta khmérskej ríše Angkor Wat, do ktorej vstúpite južnou bránou. Uvidíte chrám Bayon, Terasu slonov a chrám Ta Prohm, uväznený v zajatí džungle. Obed v miestnej reštaurácii. Prehliadka chrámu Angkor Wat Temple, jednej z najväčších náboženských pamiatok na svete. Plavba loďou v Angkor Thom k menším chrámom Prasat Chrung, vrátane drobného občerstvenia. Návrat do hotela, nocľah v Siem Reap.

4: VÝCHOD SLNKA NAD ANGKOR WAT
Dokončenie prehliadky Angkor Wat - veľmi skorý odchod z hotela k pozorovaniu východu slnka. Prehliadka chrámu Banteay Srei, ktorý udivuje svojou zachovalosťou a remeselne dokonalého chrámu Banteay Samre. Obed v miestnej reštaurácii. V popoludňajších hodinách prejazd do koloniálneho mestečka Battambang, ubytovanie, nocľah.

5: KÚZLO KOLONIÁLNEHO VIDIEKA
Raňajky. Návšteva trhu Psar Nath s ochutnávkou kávy. Prevoz trajektom cez rieku Sangke, návšteva chrámu Wat Povil, kde s trochou šťastia uvidíte doobedňajšiu modlitbu mníchov. Návšteva historického Ancient House, ukážka vidieckeho života a zvyklostí miestnych obyvateľov. Nocľah v Battambang.

6: BÝVALÉ HLAVNÉ MESTO KAMBODŹE - UDONG
Raňajky. Odchod do kráľovského mesta Phnom Penh, počas cesty krátka zastávka s ukážkou tradičnej výroby kambodžskej keramiky a prehliadka bývalého hlavného mesta Udong s pagodami a stúpami. Udong je významným čakateľom na zápis do zoznamu UNESCO. Ubytovanie a nocľah v Phnom Penh.

7: FAREBNÉ STÚPY A KRABÍ TRH
Skoré raňajky, transfer do kláštorného komplexu Wat Botum, tzv. chrámu Lotosového kvetu. Cesta do provinčného mestečka Takeo, obed v miestnej reštaurácii. Prehliadka ruín chrámu Phnom Da. Jazda do prímorského mestečka Kep, prehliadka miestneho vychýreného krabieho trhu. Transfer do Kampotu, mestečka z dôb francúzskej koloniálnej éry, nocľah.

8: TAJOMSTVO KHMÉRSKEJ KUCHYNE
Raňajky, návšteva farmy korenia La Plantation, zoznámenie sa s tajomstvom kmérskej kuchyne, prechádzka po tunajšom trhu s nákupom ingrediencií a vyskúšanie si prípravy tradičných pokrmov. Po chutnom obede prehliadka farmy. Prehliadka jaskynného komplexu Phnom Chnork (cca 200 schodov), kde hlavná jaskyňa obsahuje zbytky chrámu zo 7.storočia. Návrat do hotela, nocľah v Kampot. Podvečer možnosť fakultatívneho výletu - plavba loďou po rieke Kampot s vyhliadkou na Slonie hory (cena cca 10,- USD/osoba).

9: LOĎOU NA OSTROV
Raňajky, transfer do prístavu plážového letoviska Sihanoukville. Plavba rýchloloďou na rozprávkový ostrov Koh Rong za odpočinkom na bielych plážach tohto tropického miesta s krištáľovo priezračnou vodou. Ubytovanie v hoteli, nocľah.

10 - 12: KOH RONG
Raňajky. Individuálne voľno s možnosťou využitia fakultatívnych výletov.

13: KOH RONG – PHNOM PENH
Raňajky, odchod rýchloloďou na pevninu a transfer do Phnompenhu. Po príchode návšteva múzea Tuol Sleng pripomínajúceho krvavý režim Červených Khmérov, zastávka pri Pamätníku nezávislosti a prehliadka buddhistiáckého chrámu Wat Phnom, ktorý je symbolom mesta. Ubytovanie v hoteli. Nocľah v Phnompenh.

14: SÚČASNÉ HLAVNÉ MESTO KAMBDŽI PHNOMPENH
Raňajky, prehliadka areálu Kráľovského paláca - kráľovská záhrada, Strieborná pagoda a chrám Smaragdového Buddhu. Návšteva Centrálnej tržnice v štýle art deco. Transfer na letisko k odletu.

15: PRÍLET PRAHA (VIEDEŇ)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Bangkok - Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
prelety Bangkok - Siem Reap, Phnom Penh - Bangkok
12 x ubytovanie v hoteloch 3* s raňajkami
2 x obed a 1 x večeru
program, transfery klimatizovanými minibusmi a vstupy podľa itinerára
služby sprievodcu CK

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 399,- EUR
vízum do Kambodže - vybavuje sa po prílete (cca 35,- USD)
fakultatívne výlety
prepitné cca 40,- $/osoba
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,74 TRY
Americký dolar  EUR 1,11 USD

Zobraziť všetky »