Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Exkluzívne jazero Lugano, švajčiarsko taliansky sen

Destinácia: Švajčiarsko, Ticino, Lugano
Kód zájazdu: 1352774
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Ak hľadáte exkluzívne miesto, ktoré vyzerá ako z tých najromantickejších filmov a ktoré má aj patričnú úroveň, jednoznačne musíte navštíviť švajčiarsko – talianske jazero Lugano. Práve tu sa stretáva bohatá „smotánka“ z celého sveta a keď tam prídete, pochopíte prečo. Spojila sa tu totižto švajčiarska krása a taliansky šarm v jedno nádherné miesto, kde je všetko, čo si môžete priať – prekrásne mestečká, parky, promenády, záhrady, úchvatné vyhliadky na jazero, fotogenické miesta...
A samozrejme máme pre vás aj „čerešničku na torte“ v podobne kúzelnej švajčiarskej kamennej dedinky Foroglio, ktorá sa nachádza neďaleko jazera Lugano.

Program :
1.deň :
odchod zo Slovenska z jednotlivých nástupných miest.


2.deň :
ako prvé navštívite Morcote, bezpochyby najviac fotografované miesto v tomto regióne. V roku 2016 bola dedina Morcote vyhlásená za najkrajšiu švajčiarsku dedinu a niet sa čomu diviť. Je jednoducho krásna.
Prejdete sa po brehu jazera, ktorý je lemovaný mnohými impozantnými budovami s arkádami a stratíte sa aj v dlaždených stredovekých uličkách.
Určite však nemôžeme vynechať pútnický kostol Santa Maria del Sasso, budete k nemu musieť zvládnuť zopár schodov, ale nenechajte sa odradiť, pretože budete odmenený úchvatným výhľadom na jazero a okolie.
Samozrejme stojí za to aj samotný kostol, v ktorom sa nachádzajú fresky z rôznych období. Kto bude chcieť, môže nahliadnuť aj do historického cintorína, kde je pochovaných množstvo významných osobností.
Veľkým lákadlom Morcote je očarujúci park Scherrer. Vytvoril ho bývalý obchodník s textilom Arthur Hermann Sherrer.
V parku sa nachádza množstvo sôch, cédrov, borovíc, eukalyptusov, paliem, azaliek... , no proste sen.
Kto bude mať záujem, môže sa loďou preplaviť aj do malebnej dedinky Porto Ceresio. Malé námestia, záhrady, obchody, reštaurácie a kaviarne vás budú lákať na príjemnú prechádzku a oddych. Práve tu pocítite dolce vita atmosféru na brehu jazera s nekonečnými odtieňmi modrej. Vo večerných hodinách odchod na hotel.

3.deň :
po raňajkách sa vydáte do malebného údolia, do skutočnej rozprávkovej dedinky Foroglio, ktorá sa vyznačuje typickou kamennou architektúrou. Foroglio sa môže pochváliť výhľadom na 80-metrový vodopád. Budete mať čas túlať sa uličkami medzi kamennými domčekmi.
Ak nezabudnete, ochutnajte tradičnú pochúťku chlebovú tortu. Torta di pane je miestny chlieb namočený v mlieku, ktorý sa ďalej upravuje a dochucuje čokoládou alebo píniovými orieškami. Ďalšou zastávkou bude mestečko Bellinzona, ktoré je známe svojimi tromi hradmi.
Okrem hradov, ktoré sú zapísané aj v UNESCO má Bellizona ďalšie zaujímavé historické pamiatky, ktorými vás radi prevedieme. Vo večerných hodinách odchod na hotel.

4.deň :
po raňajkách príchod k jazeru Lugano, kde navštívite mesto s rovnakým názvom ako jazero – Lugano so stredomorskou atmosférou. 
Nechýba tu ani pekná promenáda, ktorá prechádza popri samotnom jazere. Tesne pri promenáde nájdete množstvo menších krásne upravených parkov plných zelene a kvetov.
Najznámejšou luxusnou štvrťou v meste Lugano je Via Nassa. Jej začiatok je v prístave, kde tvorí jeho ústredný bod s viacerými reštauráciami a kaviarňami. Potom vás už postupne zavedie do starých uličiek a historického centra. Viacero budov v meste má renesančný alebo barokový charakter. Nachádzajú sa tu luxusné butiky, obchody so suvenírmi,  klenotníctva a niekoľko obchodných domov. 
Kto bude mať záujem, môže sa neskôr previesť loďou do mestečka Gandria, ktorá je známa vďaka farebným fasádam budov. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

5.deň :
príchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
povinný vstupný poplatok do švajčiarskych miest pre turistické autobusy - 10 € / osoba ( poplatok je rozpočítaný na počet miest v autobuse )
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Lugano

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,03 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,74 TRY
Americký dolar  EUR 1,11 USD

Zobraziť všetky »