Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Portugalsko, Kapverdské ostrovy

/uploads/45-do-pasu-6.jpg Belémska veža, spomienka na časy veľkých námorných objavov a Portugalsko ako námornú veľmoc.
foto: J Súčasťou tejto okrajovej štvrte mesta je aj takýto obrovský Pamätník objaviteľov. Má tvar lode a v j Kláštor hieronymitov v Lisabone. Tu sa Vasco de Gama modlil za svoju cestu do Indie. foto: Mirka Zel Naše kroky nás zavedú do samotného centra hlavného mesta, ktoré bolo kedysi vydrancované vojskom Nap A v srdci Lisabonu je miesto, v ktorom spája celá kultúra a história mesta. Nesie meno Four Seasons Výhľady na mesto sú neuveriteľné. Červené strechy, biele fasády, v oknách bohaté muškáty a pod nimi Lisabonská architektúra je neuveriteľná. Ak by sme hľadali exotiku v Európe. Portugalsko by bolo na Mesto námorníkov a objaviteľov a zároveň jedno z najkrajších hlavných miest Európy. V polovice 19. s V takýchto uličkách sa zrodila typická portugalská hudba fado, ktorej texty opisujú pocity ženy znič V Lisabone sa nám podarilo uloviť futbalový zážitok. Raz za život. Foto: Daniela Snováková - BUBO Touto vodnou cestou odchádzali portugalskí moreplavci do Ameriky. Z móla im mávali ich plačúce ženy Nakúpime v mercade čerstvé ovocie.
foto: Petra Kováčová – BUBO Ikonická žltá električka je pre Lisabon tým, čím žlté taxíky pre New York. V uličkách sa Lisabonu do Začíname v hlavnom meste Lisabon. Mesto námorníkov a objaviteľov a zároveň jedno z najkrajších hlavn A Brasileira (U Brazílčanky) je najstaršia kaviareň v Lisabone a BUBO v nej tým pádom nechýba. Aký m A Brasileira otvoril v roku 1905 Adriano Telles, aby v tom čase napomohol importovanej brazílskej ká A Brasileira sa nachádza v bohémskej štvrti Chiado a vďaka svojej lokalite sa od svojho otvorenia te Po programe v Lisabone odchádzame do jeho okolitých mestečiek. Palácio Nacional da Pena na hradnom v Nádherná Sintra. Objavíme pamiatky portugalských panovníkov. Foto: Daniela Snováková - BUBO Z terasy hradu výhľady do diaľky. Cítime sa ako hradní páni. foto: Michaela Tretinová - BUBO Impozantný z diaľky aj zblízka. Portugalskí panovníci nenechali nič zanedbané. foto: Michaela Tretin Krása v detailoch je neuveriteľná. Toľko farieb a štýlov.
foto: Michal Gaj - BUBO Na západnom konci Európy je maják a drevený plot, za ktorým je už len šíri oceán. Čo cítili moreplav Pozrieme sa aj na pútnické mesto Fatima. Pozeráme sa na Baziliku Panny Márie Ružencovej vo Fatime. f Hrad v Obidos je obkolesený pevnými múrmi. Komu sa bránili? foto: archív BUBO Ak budeme mať šťastie, tak natrafíme aj na stredoveké slávnosti v Obidos.  foto: Michal Gaj - BUBO Impozantný kláštor v Batalhe. Dejiny Portugalska máme zvládnuté.
foto: Michal Gaj - BUBO Starostlivo vybrané lokálne umelecké diela sa vynímajú v hotelových chodbách v ktorých sa prelína ar Raňajky s takýmto výhľadom a ide sa na program. foto: Four Seasons Hotel Ritz Lisbon Prípadne máte chuť si ešte pred programom zabehať? Čo tak priamo na streche s výhľadom na mesto? fot Po pláži si môžete zajazdiť na koni. Foto: Ľuboš Fellner- BUBO Po rýchlom poznaní Portugalska odlietate na Kapverdy. More je na Cabo Verde zelené (verde) a parádne Kapverdské ostrovy – čo o nich vlastne vieme? Nebyť charterových letov niektorých slovenských a česk Zažite oázu pokoja a bezchybného luxusu v all inclusive hoteli Melia Tortuga na slnkom zaliatom ostr Idylická poloha, bezchybný servis, moderné vybavenie, voľba vhodná pre zamilované páry aj pre rodiny Doprajte si chutné jedlo v niektorej z kulinárskych (napr. Aqua Italian) alebo aj klasických bufetov Sway Lobby Bar vhodná hocikedy cez deň, keď vyhladnete alebo potrebujete drink, ďalší Late Bar je ot Dokonalý relax si môžete vychutnať vo svojej izbe, alebo aj v SPA, alebo len tak tráviť voľný čas vo Užívajte si život a zatiaľ čo sa budete opaľovať, tak sa Vás s vôňami z Beach Bar and Grille pokúsia Preferujete inú značku? Vyberte si špičkový Riu Palace, ktorý pripomína orientálny palác. Viac infor All inclusive 5* hotelový rezort Riu Palace patrí medzi najlepšie svojho druhu na kapverdskom ostrov Riu Palace si ešte len získava svoju popularitu. Viac informácii v doplnkových službách k zájazdu.
f Riu Palace sa nachádza na krásnej pláži ostrova, kde si viete vychutnať nielen Atlantický oceán, ale Takto vyzerá food court v hoteli Riu Palace.
foto: Riu Palace Cabo Verde Moderní domorodci, vysedávajúci pred katedrálou v meste Santa Maria na juhu ostrova Sal. V ich tvára Grogue v krčme v Espargos je skvelým aguardiente. Národný nápoj Cabo Verde je Desať väčších a niekoľko menších sopečných ostrovov v Západnej Afrike bolo dlho (nielen) pre Slováko My sme sa vybrali toto súostrovie ukryté v Atlantiku dôkladne preskúmať za vás, objaviť jeho tajomst Kapverdy patria medzi Makronézske súostrovie, kam prináležia aj Kanárske ostrovy, Azory či Madeira.
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333544
Cena od: 2 860 €
Príplatky od: 442 €
Doprava: letecká
Termín: 08.06.2024 10/9 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83372080

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Pobytovo-poznávacie
Lisabon Typ ubytovania:
Portugalsko, Stred, Lisabon
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking