Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Japonsko - Južná Kórea

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1334038
Cena od: 3 969 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy
Kombinované pobyty

Výber termínu

09.10.2024 14 dní First Minute 3 969 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Tokia.

2: PRÍLET DO TOKIA
Prílet do Tokia na letisko Narita, transfer do hotela. Nocľah v Tokiu.

3: TOKIO
Raňajky. Celodenná prehliadka hlavného mesta Tokia. Tokio sa rozprestiera v dĺžke 130 km pozdĺž celého zálivu, má okolo 28 miliónov obyvateľov a predstavuje najväčší mestský konglomerát na svete. Navštívite svätyňu Meidži Džingu, okolie cisárskeho paláca, areál Asakusa s chrámom bohyne Hase Kanon a tokijskú vežu. Prehliadku mesta zakončíte v modernom obchodnom centre v časti Ginza. Nocľah v Tokiu.

4: NIKKO
Raňajky. Celodenný výlet do Národného parku Nikko, ktorý je známy svojimi svätyňami, chrámami a nádhernou prírodou. Počas dňa navštívite svätyňu Tóšógú venovanú slávnemu šógúnskemu vojvodcovi. Popoludní sa „cik-cak“ cestou vydáte k jazeru Čúzendži a prezriete si 97 metrov vysoký vodopád Kegon. Návrat do Tokia. Nocľah.

5: KAMAKURA – JOKOHAMA – TOKIO
Raňajky. Odchod na celodenný výlet do miest Kamakura a Jokohama. Prehliadka chrámov v Kamakure a známej bronzovej sochy Budhu Daibucu, jokohamskej veže, parku Jamašita a ultramoderného centra Minato Mirai 21. Nocľah.

6: TOKIO – HAKONE – HORA FUDŽI – KJÓTO
Raňajky. Odchod do Hakone, výlet lanovkou na Owakudani s horúcimi prameňmi a výhľadom na posvätnú horu Fudži. Plavba výletnou loďou po horskom jazere Ashi. Neskoro popoludní odchod šinkanzenom do Kjóta. Nocľah.

7: NARA – OSAKA
Raňajky. Odchod do mesta Nara. Návšteva parku s posvätnými jeleňmi s rozlohou 526 hektárov. Obdivuhodná je svätyňa Kasuga a chrám Tódaidži s najväčšou sochou Budhu pochádzajúcou z 8. storočia. V popoludňajších hodinách odchod do Osaky (návšteva osackého hradu a plávajúceho záhradného observatória). Večer návrat do Kjóta, nocľah.

8: HRAD HIKONE
Raňajky. Odchod do mesta Hikone. Prehliadka miestneho hradu postaveného v období Edo začiatkom 17. storočia. Dnes sa jedná o pozostatky jedného z najstarších pôvodných hradov v Japonsku. Po prehliadke hradu navštívite japonskú záhradu Genkyu-en. Cesta pokračuje do mesta Fušimi, kde navštívite saké múzeum a svätyňu Fushimi Inari-taisha. V popoludňajších hodinách návrat do Kjóta. Nocľah v Kjóte.

9: KJÓTO
Raňajky. Celodenná prehliadka mesta Kjóto, ktoré bolo hlavným mestom v rokoch 794 až 1868 a patrí medzi najkrajšie japonské mestá. Nevšedným zážitkom sa stáva návšteva hradu Nidžo, ktorý bol postavený v druhej polovici 14. storočia ako súčasť rezidencie šóguna. Ďalej prehliadka Zlatého pavilónu Kinkakudži, ležiaceho v typickej japonskej záhrade a svätyne Kiyomizu-dera, odkiaľ sa naskytá výhľad na Kjóto. Nocľah v Kjóte.

10: KJÓTO – SOUL
Raňajky. Odchod na letisko Kansai. Odbavenie. Odlet do Soulu. Prílet do Soulu v popoludňajších hodinách. Transfer do hotela, ubytovanie. Večer možnosť návštevy Kórejskej veže s výhľadom na Soul. Nocľah.

11: SOUL
Raňajky. Celodenná prehliadka Soulu vrátane paláca Gyeongbokgung, sídla dynastie Čoson s pavilónmi v kórejských záhradách. V paláci sa nachádza folklórne múzeum s expozíciou kórejskej kultúry. Pokračovanie návštevou pitoresknej uličky Insadong, budhistického chrámu Jogyesa a svätyne Čongmjo, hlavnej kórejskej svätyne predkov, založenej dynastiou Čoson. Nocľah v Soule.

12: SOUL – DEMARKAČNÁ ZÓNA
Po raňajkách odjazd do mestečka Paju ležiaceho v blízkosti demarkačnej zóny s KĽDR. Návšteva Imjingak parku, nasleduje tretí infiltračný tunel, vyhĺbený severokórejčanmi počas vojny. Ďalej z pozorovateľne Dora nahliadnete za hranicu Severnej Kórei. Návrat do Soulu. Návšteva Lotte World Tower Seoul Sky - najvyššej budovy v Južnej Kórei s panoramatickým výhľadom na hlavné mesto. Nocľah.

13: SOUL – PRAHA (VIEDEŇ)
Raňajky. Transfer na letisko, odlet a prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka:

minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Soul – Tokio a Osaka – Soul – Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
11 x nocľah s raňajkami v hoteloch 3*- 4*
preprava batožiny medzi Tokiom a Osakou
transfery verejnou dopravou (autobus a šinkanzen), v Kórei mikrobusmi
program podľa itineráru a so vstupmi
služby sprievodcu ESO travel počas okruhu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívne výlety

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Booking