Rýchly kontakt

0918 999 249

e-mail: cestovka@majo.sk





 


   

 

Vietnam - Laos - Kambodža

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1351528
Cena od: 3 009 €
Príplatky od: 569 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Kombinované pobyty

Výber termínu

10.03.2025 14 dní First Minute 3 009 € +569 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Let do Hanoja s prestupom.

2: PRÍLET DO HANOJA
Prílet do Hanoja, transfer do hotela, chvíľa voľna na odpočinok. Jazda na rikšiach po meste. Prehliadka jazera Hoan Kiem a chrámu Ngoc Son. Návrat do hotala, nocľah.

3: LOĎOU DRAČOU ZÁTOKOU
Raňajky. Odchod do Ha Long, po príchode ubytovanie na lodi, plavba medzi tisíckami ostrovčekov v slávnej Dračej zátoke s kúzelnými krasovými scenériami a jaskyňami. Toto miesto je právom na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Obed na palube lode. Počas plavby ukážka prípravy tradičného vietnamského jedla. Večera a nocľah na lodi uprostred Dračej zátoky.

4: NÁVRAT DO HANOJA
Možnosť ranného cviečenia Tajči na palube lode, neskoré raňajky formou bufetu. Dokončenie plavby Dračou zátokou. Popoludní vylodenie a cesta späť do Hanoja. Zastávka vo väzení amerických pilotov Hoa Lo, kde strávil 2 roky John McCain. Nocľah v Hanoji.

5: PRELET DO LAOSU
Raňajky. Celodenná prehliadka Hanoja s návštevou Pagody jediného stĺpu a areálu Ho Či Minovho mauzólea, najstaršieho budhistického paláca Tran Quoc na ostrovčeku najväčšieho Západného jazera v Hanoji a Chrámu literatúry, ktorý sa stal prvou vietnamskou univerzitou. Obed v cene. Odlet do Luang Prabang, hlavného mesta Laosu. Transfer do hotela, nocľah v Luang Prabang.

6: JASKYNNÝ CHRÁM PAK OU
Raňajky. Prehliadka Kráľovského paláca v Luang Prabang, sídla kráľa počas francúzskej koloniálnej éry, s prvkami laoskej i francúzskej kultúry. Obed v cene, transfer do prístavu, 2-hodinová plavba proti prúdu rieky Mekong k jaskynnému vápencovému komplexu Pak Ou, týčiacemu sa priamo nad riekou, v ktorom uvidíte tisícky sošiek Budhu všetkých veľkostí. Pokiaľ čas dovolí, na spiatočnej ceste zastávka v dedinke známej výrobou ryžového vína. Výstup na posvätnú horu Phu Si (328 schodov) na pozorovanie západu slnka. Návrat do hotela, nocľah v Luang Prabang.

7: VODOPÁDY KUAN SI, PRELET KAMBODŽA
Pred raňajkami možnosť zúčastniť sa tradičného obdarovávania mníchov v uliciach po východe slnka, ktoré prebieha už od 14. storočia. Raňajky v hoteli. Návšteva chrámu Wat Visoun a Wat Aham. Cesta krásnou krajinou medzi ryžovými poliami so zastávkou v typickej laoskej dedinke. Obed v cene zájazdu. Návšteva trojúrovňových vodopádov Kuang Si, ktoré ústia do mohutného 50 m vysokého hlavného vodopádu. Možnosť kúpania v plytkých prírodných bazénikoch s tyrkysovou vodou. Prelet do Siem Reap, transfer do hotela, ubytovanie, nocľah.

8: STRATENÉ MESTO ANGKOR WAT
Raňajky. Návšteva bývalého hlavného mesta khmérskej ríše Angkor Wat, zapísaného do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Vstup južnou bránou - uvidíte chrám Bayon, Terasu slonov a chrám Ta Prohm, uväznený v zajatí džungle. Obed v cene. Prehliadka chrámu Angkor Wat Temple, jednej z najväčších náboženských pamiatok na svete. Navečer pozorovanie západu slnka pri chráme Pre Rup temple. Návrat do hotela, nocľah Siem Reap.

9: TAJOMNÝ CHRÁM ZABUDNUTÝ V DŽUNGLI
Raňajky, transfer mimo hlavné turistické miesta na prehliadku jedinečného miesta ukrytého v džungli - impozantného chrámu Beng Mealea (Lotosový rybník). Tento dodnes nepreskúmaný polorozpadnutý chrám, prerastený vegetáciou a koreňmi stromov, turistami menej navštevovaný, vydáva výnimočnú energiu. Obed v cene. Plavba loďkou po jazere Tonlé Sap, najväčšieho jazera v JV Ázii, ktorý je pozostatkom morského zálivu. Návšteva plávajúcej rybárskej dediny. Návrat do hotela, nocľah v Siem Reap.

10: OCHUTNÁVKA VYSMÁŽANÝCH PAVÚKOV
Odchod do Phnom Penh so zastávkou na obed (v cene). Po ceste prehliadka predangkorského chrámového komplexu Sambor Prei Kuk, pochdádzajúceho z doby pred 9. storočím n. l. Návšteva starobylého mostu Kampo Kdey a mestečka Skoun s možnosťou ochutnávky tunajšej špeciality - vysmážaných pavúkov. Pokračovanie do Phnom Penh, ubytovanie, nocľah.

11: PHNOM PENH, CEZ VIETNAMSKÚ HRANICU
Raňajky. Prehliadka mesta Phnom Penh - návšteva Kráľovského paláca - sídla kráľa, Striebornej Pagody, resp. chrámu Smaragdového Budhu a najstaršieho chrámu mesta Wat Phnom na najvyššom bode. Obed v cene zájazdu. Odchod cez vietnamskú hranicu do Ho Chi Minh City (Saigon), ubytovanie v hoteli, nocľah v Phnom Penh.

12: DELTA MEKONGU
Raňajky, transfer do My Tho, vstupnej brány Mekongu. Plavba loďkou po jednom z ramien rieky Mekong. Uvidíte typický život miestnych obyvateľov, navštívite výrobňu ryžového papiera a zoznámite sa s miestnym tropickým ovocím. Obed v reštaurácii v cene. Návrat späť k autobusu a transfer do hotela, po ceste návšteva budhistickej pagody Vinh Trang, nocľah v Ho Chi Minh City.

13: HO CHI MINH CITY
Raňajky. Prehliadka Ho Chi Minh City - návšteva paláca Zjednotenia, historickej budovy pošty, katedrály Notre Dame a chrámu Jadeitového cisára. Obed v cene. Posledné možné nákupy v bazári Ben Thanh, chvíľa voľna v hoteli pred finálnym odchodom na letisko, odlet s prestupmi späť do Prahy (Viedne).

14: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Hanoj, Saigon - Praha s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
leteckú dopravu Hanoj - Luang Prabang, Luang Prabang - Siem Reap
11 x nocľah v hoteloch 3* s raňajkami
stravovanie podľa itinerára
program, transfery klimatizovanými minibusmi a vstupy podľa itinerára
služby sprievodcu CK (min. 12 osôb) a miestneho sprievodcu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
dvojvstupové vízum do Vietnamu (o vízum možné požiadať prostredníctvom CK za poplatok 120,- EUR)
vízum do Laosu 31,- USD (vybavuje sa na mieste, 1 fotografia so sebou)
vízum do Kambodže 30,- USD (vybavuje sa na mieste, 1 fotografia so sebou)
fakultatívne výlety
prepitné 45,- USD/osoba
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Sme členom

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,26 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 37,12 TRY
Americký dolar  EUR 1,09 USD

Zobraziť všetky »